Annonce
Aabenraa

Skypumpe gav gåsehud i Kruså: Hanne var tæt på at blive ramt af garage-tag

Hanne Tønder sad endnu i bilen, da carporten kollapsede og lagde sig ned over Audi'en. foto: privat
Hanne Tønder undgik med nød og næppe skypumpens hærgen i Kruså. Hun var lige kørt ind i familiens carport, da taget kollapsede ned over bilen, mens hun endnu sad i den. Skypumpe så ud til at forfølge hende på vej hjem: - Det var egentlig en fantastisk gåsehuds-oplevelse.

Kruså: - Det var fuldstændig vildt. Helt uvirkeligt - det var som at være med i et eventyr.

Hanne Tønder er stadig påvirket af den oplevelse, hun fik i fredags, da en skypumpe føg hen over landsdelen og blandt andet væltede to biler ved Sygehus Sønderjylland.

For skypumpen var også på spil i Kruså, nærmere bestemt på Glimtet 10A, hvor Hanne Tønder bor. For netop, som hun var kørt ind i carporten ved huset, kollapsede tilbygningen.

- Jeg sad i bilen, da taget faldt ned. Så jeg måtte kravle ud af bilen. Havde jeg stået ved døren, var jeg blevet ramt af taget, fortæller Hanne Tønder.

Og kun fordi gelænderet ved trappen op til entrédøren var så kraftig, og dermed kunne klare trykket fra taget, fik bilen - en Audi A6 - kun overfladiske skrammer på tag og bagende.

- Jeg nåede ikke at tænke så forfærdelig meget. Jo - jeg overvejede, om jeg skulle forsøge at komme ud, eller om jeg skulle blive siddende. Men så tænkte jeg, at jeg hellere måtte se at komme ud - jeg vidste jo ikke, om carporten ville kollapse yderligere og dermed klemme bilens tag så meget, at jeg ikke kunne få døren op. Heldigvis fik jeg døren åbnet så meget, at jeg lige akkurat kunne kravle ud, fortæller Hanne Tønder, der fik hjælp af tililende naboer.

- Én af dem er vognmand, og han har en gummiged. Med den fik vi løftet taget, så vi kunne få bilen ud.

Hanne Tønder var kørt fra sin arbejdsplads i Padborg ved 16-tiden fredag mod hjemmet i Kruså.

Annonce
Gelænderet op til hoveddøren forhindrede yderligere skade på bilen. foto: privat

Gåsehuds-oplevelse

- Da jeg nærmede mig, kunne jeg se, at træerne bevægede sig vildt og voldsomt. De blev ligesom kastet frem og tilbage. Det var helt mørkt. Og da jeg kiggede i bakspejlet, kunne jeg se, at træer både knækkede og væltede bag mig. Det var egentlig en fantastisk gåsehuds-oplevelse. Det var, som om skypumpen forfulgte mig. Jeg satte lidt ekstra fart på, så jeg ikke blev indhentet af den og måske fik et træ ned over mig.

Nu går oprydningsarbejdet i gang. Ud over at fjerne den sammenfoldede carport skal håndværkere også gennemgå husets gavl for at finde ud af, om den har taget skade.

- Carportens tag er jo simpelthen revet ud af forankringen, lyder det fra Hanne Tønder.

Der går dog nok lige et stykke tid, inden hun tager trappen op til hoveddøren. Oplevelsen har alligevel sat sig dybt i hende.

- Jeg tager bagdøren det næste stykke tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce