Annonce
Aabenraa

Skypumpe gav gåsehud i Kruså: Hanne var tæt på at blive ramt af garage-tag

Hanne Tønder sad endnu i bilen, da carporten kollapsede og lagde sig ned over Audi'en. foto: privat
Hanne Tønder undgik med nød og næppe skypumpens hærgen i Kruså. Hun var lige kørt ind i familiens carport, da taget kollapsede ned over bilen, mens hun endnu sad i den. Skypumpe så ud til at forfølge hende på vej hjem: - Det var egentlig en fantastisk gåsehuds-oplevelse.

Kruså: - Det var fuldstændig vildt. Helt uvirkeligt - det var som at være med i et eventyr.

Hanne Tønder er stadig påvirket af den oplevelse, hun fik i fredags, da en skypumpe føg hen over landsdelen og blandt andet væltede to biler ved Sygehus Sønderjylland.

For skypumpen var også på spil i Kruså, nærmere bestemt på Glimtet 10A, hvor Hanne Tønder bor. For netop, som hun var kørt ind i carporten ved huset, kollapsede tilbygningen.

- Jeg sad i bilen, da taget faldt ned. Så jeg måtte kravle ud af bilen. Havde jeg stået ved døren, var jeg blevet ramt af taget, fortæller Hanne Tønder.

Og kun fordi gelænderet ved trappen op til entrédøren var så kraftig, og dermed kunne klare trykket fra taget, fik bilen - en Audi A6 - kun overfladiske skrammer på tag og bagende.

- Jeg nåede ikke at tænke så forfærdelig meget. Jo - jeg overvejede, om jeg skulle forsøge at komme ud, eller om jeg skulle blive siddende. Men så tænkte jeg, at jeg hellere måtte se at komme ud - jeg vidste jo ikke, om carporten ville kollapse yderligere og dermed klemme bilens tag så meget, at jeg ikke kunne få døren op. Heldigvis fik jeg døren åbnet så meget, at jeg lige akkurat kunne kravle ud, fortæller Hanne Tønder, der fik hjælp af tililende naboer.

- Én af dem er vognmand, og han har en gummiged. Med den fik vi løftet taget, så vi kunne få bilen ud.

Hanne Tønder var kørt fra sin arbejdsplads i Padborg ved 16-tiden fredag mod hjemmet i Kruså.

Annonce
Gelænderet op til hoveddøren forhindrede yderligere skade på bilen. foto: privat

Gåsehuds-oplevelse

- Da jeg nærmede mig, kunne jeg se, at træerne bevægede sig vildt og voldsomt. De blev ligesom kastet frem og tilbage. Det var helt mørkt. Og da jeg kiggede i bakspejlet, kunne jeg se, at træer både knækkede og væltede bag mig. Det var egentlig en fantastisk gåsehuds-oplevelse. Det var, som om skypumpen forfulgte mig. Jeg satte lidt ekstra fart på, så jeg ikke blev indhentet af den og måske fik et træ ned over mig.

Nu går oprydningsarbejdet i gang. Ud over at fjerne den sammenfoldede carport skal håndværkere også gennemgå husets gavl for at finde ud af, om den har taget skade.

- Carportens tag er jo simpelthen revet ud af forankringen, lyder det fra Hanne Tønder.

Der går dog nok lige et stykke tid, inden hun tager trappen op til hoveddøren. Oplevelsen har alligevel sat sig dybt i hende.

- Jeg tager bagdøren det næste stykke tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce