Annonce
Regionalt

Smitten tager til i næsten hele landsdelen: Esbjerg er nu markant over kritisk grænse

Med 473 nye smittede siden onsdag har coronasituationen på landsplan ikke været værre siden 3. april. Arkivfoto: Mette Mørk
Smitten stiger fortsat i stort set alle landsdelens kommuner. Særligt i Esbjerg og Varde kommuner, hvor situationen i forvejen er kritisk, stiger tallene.
Annonce

Status: Smitten stiger fortsat i to af de tre syd- og sønderjyske kommuner, der i forvejen befinder sig over myndighedernes kritiske grænse.

Alarmklokkerne ringer således stadig i Esbjerg og Varde kommuner. Værst set det ud i Esbjerg, hvor antallet af nye smittetilfælde er steget fra 62 til 81 fra tirsdag til torsdag.

Dermed har kommunen nu 70 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket er markant over den kritiske grænse på 30.

I Varde er der med fire nye smittede nu 44 smittede per 100.000 indbyggere.

Også Fanø er på den kritiske liste med 115 smittede per 100.000 indbyggere. Her har der dog ikke været nye smittetilfælde de seneste to dage.

Smittetal torsdag den 17. september

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er tirsdagens tal). På grund af tekniske problemer blev tallene ikke opdateret onsdag.

Varde: 22 (18)

Esbjerg: 81 (62)

Fanø: 4 (4)

Billund: 3 (1)

Vejen: 5 (2)

Kolding: 11 (8)

Haderslev: 2 (1)

Tønder: 2 (1)

Aabenraa: 2 (3)

Sønderborg: 4 (3)

Kilde: Statens Serum Institut

Ingen af landsdelens kommuner går helt fri fra coronasmitten. Faktisk er Aabenraa Kommune den eneste, hvor antallet af smittede er faldet i stedet for at stige siden tirsdag.

Tallene dækker over de seneste to døgn, da coronatallene ikke blev opdateret onsdag på grund af tekniske problemer hos Statens Serum Institut.

Annonce

Boom på landsplan

Smitten går ligeledes den forkerte vej på landsplan. Statens Serum Instituts opdaterede tal viser torsdag, at 822 er konstateret smittet de seneste to døgn. De 453 af dem er smittet siden onsdag. Antallet af nye smittede har ikke været så højt siden 3. april.


Alarmklokkerne ringer således stadig i Esbjerg og Varde Kommuner. Værst set det ud i Esbjerg, hvor antallet af nye smittetilfælde er steget fra 62 til 81 fra tirsdag til torsdag.


Antallet af indlæggelser er steget med tyve siden tirsdag, så der nu i alt er 60 indlagte. Heraf er tre på en intensivafdeling, mens en patient er i respirator. Siden tirsdag er yderligere to personer døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce