Annonce
Tønder

Snakke do æ sproch? Tønderfilm mangler sønderjysk mand på 30-40 år

Filminstruktør og manuskriptforfatter Frelle Petersen står bag den kommende spillefilm "Resten af livet", som vil blive optaget på Tønder-egnen i det kommende forår. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Et castingbureau søger i øjeblikket en mand mellem 30 og 40 år til en rolle i "Onkel"-instruktøren Frelle Petersens nye film, som også bliver indspillet på Tønder-egnen.
Annonce

Tønder: Kender du en herre på omkring 30-40 år, der taler med en tydelig sønderjysk dialekt? Så er der nu en chance for at se ham på det helt store lærred i landets biografer i nærmeste fremtid.

Det er instruktør og manuskriptforfatter Frelle Petersens kommende spillefilm "Resten af livet", der netop mangler en sådan sønderjysk mand til en rolle i filmen.

- Jeg kan desværre ikke sige så meget om rollen, men vi er åben for alle, der er interesserede, fortæller Djamila Hansen, der står for at caste skuespillere til filmen.


Jeg kan desværre ikke sige så meget om rollen, men vi er åben for alle, der er interesserede

Djamila Hansen, caster


Det er også hende, man skal rette henvendelse til, hvis man passer på beskrivelsen, og har lyst til at medvirke i en dansk spillefilm. Hun efterspørger, at man sender en video, hvor man fortæller om sig selv og sit forhold til Sønderjylland på æ sproch.

Udover at tale flydende sønderjysk, så skal man også sørge for at kunne deltage i optagelser på udvalgte dage i to perioder: Fra den 26. februar til og med 17. marts og igen fra 21. juni til og med 9. juli.

Med videoen skal man også sende sine kontaktinformationer, højde og alder til mailadressen: dj@djamilacasting.dk. Deadline er på lørdag den 13. februar.

Annonce

Trilogi på sønderjysk

"Resten af livet" bliver den anden spillefilm i Frelle Petersens hjemstavnstrilogi, der begyndte med filmen "Onkel", som blev indspillet på gården Stenbjerg uden for Tønder, og som på autentisk vis havde gårdens ejer Peter Tygesen som titelrolleindehaver.

Resten af livet

Filmen "Resten af livet" er ifølge oplægget fra manuskriptforfatter og instruktør Frelle Petersen en livsbekræftende fortælling om en velfungerende familie. Faderen er ejer af en kaffebutik, moren arbejder på kontor, datteren er chef på et plejecenter.

Idyllen bliver med ét ramt af en stor sorg, da de mister et nærtstående familiemedlem og nu skal finde tilbage til livet og genfinde deres gode relation som familie.

Skuespillerne er valgt, og har alle rødder i Sønderjylland og vil tale med sønderjysk dialekt. Der vil både være gengangere fra ”Onkel” og en række nye ansigter.

Optagelserne forventes at foregå i lokalområdet i foråret 2021, og filmens premiere er programsat til februar 2022.

Filmen gik sin sejrsgang på filmfestivaler over hele verden og høstede stimer af priser. Herhjemme vandt "Onkel" også Bodilprisen for bedste manuskript i 2020.

Budgettet til "Resten af livet" har med sine 15 millioner kroner mere end firedoblet budgettet til forgængeren "Onkel", hvor Frelle Petersen havde 3,5 millioner kroner til rådighed.

Alle optagelser til den nye spillefilm vil foregå i det sønderjyske og med lokalt forankrede skuespillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

- En mand der brænder for området

Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce