Annonce
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Haderslev Jobcenter ligger nær havnen med Lidl som genbo. Foto: Jacob Schultz
Socialrådgiveren, som i en mail beretter om rystende arbejdsforhold på jobcentret i Haderslev, blev i efteråret indkaldt som vidne for løsgængeren Mogens Rerup, der er politianmeldt af Haderslev Kommune.
Annonce

HADERSLEV: I efteråret 2019 blev en kvindelig socialrådgiver, der har haft flere vikariater på Haderslev Jobcenter, kontaktet af løsgængeren Mogens Rerup. Han meddelte hende, at han og hans advokat havde opgivet hendes navn som vidne i den politisag, som Haderslev Kommune har rejst mod løsgængeren.

- Hun var ikke meget for det, men det sagde jeg, at hun måtte finde sig i.

Rerup og hans advokat ønsker, at kvinden skal vidne om en bestemt episode, der har fundet sted på jobcentret, og det fik den kvindelige socialrådgiver til at kontakte en ledende medarbejder på Haderslev kommune, som hun underrettede om henvendelsen. En medarbejder, der selv skal vidne i sagen, men mod Mogens Rerup.

Det fremgår af en mail, som socialrådgiveren fredag sendte til samtlige kolleger på jobcentret og til alle politikere i kommunens økonomiudvalg og i beskæftigelses- og integrationsudvalget. Heri lyder det:

"Tilbage i oktober 2019 kontakter jeg den ledende medarbejder (navn udeladt, red.) telefonisk. På dette tidspunkt er jeg ikke ansat i Haderslev kommune. Jeg oplyser den ledende medarbejder, at Mogens Rerup vil bruge mig som vidne i retssagen, som Haderslev kommune har anlagt imod ham. Jeg oplyser den ledende medarbejder om episoden, jeg skal vidne om. Til det oplyser den ledende medarbejder, at jeg selvfølgelig skal vidne i retten, men at jeg altid kan sige, at jeg ikke husker episoden. Jeg oplyser den ledende medarbejder, at jeg tydeligt husker episoden, som var det igår. Jeg får følelsen af at have fået mundkurv på".

Haderslev Jobcenter ligger nær havnen med Lidl som genbo. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Tilbudt job

Ifølge socialrådgiveren opfordrede den ledende medarbejder hende til at sende en uopfordret ansøgning til jobcentret.

Det gjorde socialrådgiveren imidlertid aldrig, men i december blev hun alligevel kontaktet og tilbudt et vikariat vedrørende en specialopgave.

Det takkede hun ja til, men oplevede i den forbindelse et barskt arbejdsmiljø på jobcenteret, og det, hun opfattede som en svag ledelse, sager der blev syltet, manglende sparring og ulovlige beslutninger. Hun blev tirsdag i denne uge sygemeldt. Forinden var hun dog blevet tilbudt en forlængelse af sit vikariat, hvilket hun takkede nej til. Fredag morgen sendte hun den omfattende mail, selv om hun af venner blev advaret om ikke at gøre det.

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra konstitueret kommunaldirektør Rune Larsson, men han er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelser, han har dog kommenteret sagen i en mail til byrådets politikere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce