x
Annonce
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Haderslev Jobcenter ligger nær havnen med Lidl som genbo. Foto: Jacob Schultz
Socialrådgiveren, som i en mail beretter om rystende arbejdsforhold på jobcentret i Haderslev, blev i efteråret indkaldt som vidne for løsgængeren Mogens Rerup, der er politianmeldt af Haderslev Kommune.

HADERSLEV: I efteråret 2019 blev en kvindelig socialrådgiver, der har haft flere vikariater på Haderslev Jobcenter, kontaktet af løsgængeren Mogens Rerup. Han meddelte hende, at han og hans advokat havde opgivet hendes navn som vidne i den politisag, som Haderslev Kommune har rejst mod løsgængeren.

- Hun var ikke meget for det, men det sagde jeg, at hun måtte finde sig i.

Rerup og hans advokat ønsker, at kvinden skal vidne om en bestemt episode, der har fundet sted på jobcentret, og det fik den kvindelige socialrådgiver til at kontakte en ledende medarbejder på Haderslev kommune, som hun underrettede om henvendelsen. En medarbejder, der selv skal vidne i sagen, men mod Mogens Rerup.

Det fremgår af en mail, som socialrådgiveren fredag sendte til samtlige kolleger på jobcentret og til alle politikere i kommunens økonomiudvalg og i beskæftigelses- og integrationsudvalget. Heri lyder det:

"Tilbage i oktober 2019 kontakter jeg den ledende medarbejder (navn udeladt, red.) telefonisk. På dette tidspunkt er jeg ikke ansat i Haderslev kommune. Jeg oplyser den ledende medarbejder, at Mogens Rerup vil bruge mig som vidne i retssagen, som Haderslev kommune har anlagt imod ham. Jeg oplyser den ledende medarbejder om episoden, jeg skal vidne om. Til det oplyser den ledende medarbejder, at jeg selvfølgelig skal vidne i retten, men at jeg altid kan sige, at jeg ikke husker episoden. Jeg oplyser den ledende medarbejder, at jeg tydeligt husker episoden, som var det igår. Jeg får følelsen af at have fået mundkurv på".

Annonce
Haderslev Jobcenter ligger nær havnen med Lidl som genbo. Foto: Jacob Schultz

Tilbudt job

Ifølge socialrådgiveren opfordrede den ledende medarbejder hende til at sende en uopfordret ansøgning til jobcentret.

Det gjorde socialrådgiveren imidlertid aldrig, men i december blev hun alligevel kontaktet og tilbudt et vikariat vedrørende en specialopgave.

Det takkede hun ja til, men oplevede i den forbindelse et barskt arbejdsmiljø på jobcenteret, og det, hun opfattede som en svag ledelse, sager der blev syltet, manglende sparring og ulovlige beslutninger. Hun blev tirsdag i denne uge sygemeldt. Forinden var hun dog blevet tilbudt en forlængelse af sit vikariat, hvilket hun takkede nej til. Fredag morgen sendte hun den omfattende mail, selv om hun af venner blev advaret om ikke at gøre det.

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra konstitueret kommunaldirektør Rune Larsson, men han er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelser, han har dog kommenteret sagen i en mail til byrådets politikere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce