Annonce
Sønderborg

Sognehus i Rinkenæs: Det mener konsulenterne om planerne

Sognehuset vil blive placeret mellem kapellet og den nuværende toiletbygning. Den store bøg ud for kirkeskibet må lade livet, for dens rødder vil blive ødelagt af det kommende sognehus. I stedet vil der blive plantet en eg. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Udsigten over marken til fjorden forbliver uændret. Men et stort bøgetræ må væk, og vinduer i østgavlen er for dominante
Annonce

Rinkenæs: Forslaget til sognehus ved Rinkenæs Korskirke vil ikke sjæle udsigten, mener Per Kristian Madsen, museumsinspektør på Nationalmuseet.

I sin vurdering af projektet pointerer han, at forslaget tilgodeser udsigten fra landevejen gennem Rinkenæs ned over marker til kirken.

”Kirken er i tiden efter Genforeningen lagt der for at dominerede udsigten både fra nord og ikke mindst fra syd, og det vil den blive ved med”, noterer Per Kristian Madsen, som også mener, at det nye sognehus vil indgå i det samlede helhedsbillede af kirkeanlægget.

Nationalmuseet har dog foreslået andre udformninger af sognehusets vinduer i østgavlen, hvis udseende efter Per Kristian Madsens mening er ”en kende for dominant”.

Den kongelige bygningsinspektør Camilla Løntoft Nybye finder, at ”med denne beliggenhed, nord for kirken, hvor der i dag ligger et kapel og en toiletbygning, vil den ny bygning have fin forbindelse til kirken, samtidigt som den vil være ganske diskret i forhold til såvel indsynet til kirken som udsynet til landskabet og fjorden”.

Annonce

Bøgetræet skal erstattes

Kirkegårdskonsulenten Anne Vium Skaarup gør opmærksom på, at det ikke kan lade sig gøre at bygge i terrænet uden, at det vil gå ud over et stort bøgetræ tæt på kirken. Enten skal placeringen af sognehuset flyttes for at skåne træets rødder, eller også skal det fældes, og i så fald foreslår kirkegårdskonsulenten, at man senere planter en eg, hvis krone giver en lettere skygge.

Menighedsrådet vælger nu at ændre den østlige facade, hvor vinduerne bliver højere, samt at lade bøgen falde:

- Det er et stort fint træ, og vi er da kede af at skulle af med det. Der går jo nogle år, før vi har et stort træ igen, siger formanden for menighedsrådet, Jette Storm.

Ændringerne i byggeriet vil ikke blive præsenteret på et sognemøde:

- Nej, der er ikke tale om væsentlige ændringer, og derfor ser vi ingen grund til at indkalde til møde, forklarer Jette Storm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce