Annonce
Kolding

Som den første kommune i Danmark: Kolding tilbyder massevaccination til alle 7500 ansatte

Nu får alle kommunens medarbejdere tilbud om en gratis vaccination mod influenza.  Foto: John Randeris
Kolding Kommune er ikke længere helt mørkerød på Statens Serum Instituts danmarkskort over coronabelastede kommuner. Nu krydses der fingre i krisestaben.
Annonce

Kolding: Samtlige omkring 7500 medarbejdere ved Kolding Kommune får nu tilbud om en gratis vaccine mod influenza for at skabe tryghed og lighed blandt medarbejderne og for at forebygge alt for mange forvekslinger af covid-19 og almindelig influenzasygdom i det kommende efterår.

Beslutningen om at tilbyde massevaccination er netop truffet i Kolding Kommunes coronakrisestab, og dermed bliver Kolding den første kommune i Danmark, der forsøger at få alle sine medarbejdere til at tage imod det lille forebyggende stik. I forvejen tilbyder staten gratis vaccination til dem, som arbejder indenfor ældre- og plejesektoren og sundhedsområdet.

Krisestabschef og kommunaldirektør Thomas Boe oplyser, at massevaccinationen tilbydes i samarbejde med kommunens apoteker, som fra 1. oktober står klar med influenzasprøjter til dem, som ønsker det. I første omgang har kommunaldirektøren sat en halv million kroner af til at betale vaccinationer med.


Vi har altså nogle medarbejdere, der løber utroligt stærkt i øjeblikket.

Thomas Boe, kommunaldirektør


- I øjeblikket bliver alle jo bange, når nogle begynder at hoste, og det gør man jo også, når man bare har influenza. Så vi gør det her både for at skabe tryghed og for at stille alle vores medarbejdere lige.

- Men det betyder selvfølgelig også noget, at hver eneste gang, vi har en medarbejder med symptomer, og som derfor skal testes for corona, så er vedkommende væk i tre-fire dage samtidig med, at vi skal køre almindelig drift. Vi har altså nogle medarbejdere, der løber utroligt stærkt i øjeblikket, siger Thomas Boe.

Annonce

Orange igen

Kommunaldirektøren vover i øvrigt at glæde sig en lille smule over, at Kolding Kommune igen er orangefarvet og ikke højrød på Statens Serum Instituts danmarkskort over coronabelastningen i kommunerne. Kolding røg op i det helt røde felt i weekenden, fordi det såkaldte incidenstal søndag rundede 50, hvilket vil sige, at der er 50 smittede pr. 100.000 indbyggere. Det tal var mandag faldet til 45.

De smittede er i alle aldre og bor overalt i kommunen, og senest er også Vamdrup kommet med. Derfor kan kommunen ikke sætte ind med nålestiksoperationer for at mindske smittespredning.

I øvrigt flytter Region Syddanmark sine testtelte ved Kolding Storcenter indendørs fra 26. oktober, oplyser Thomas Boe. Fra da af skal man til Kokbjerg i en gammel industrihal for at blive testet i det såkaldte samfundsspor, som er rettet mod borgere, der ikke har symptomer.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Konservative: Så ansæt da en god gammeldags pedel på kasernerne

Annonce