Annonce
Varde

Sommerhuse gik fra megastore til kæmpestore

Formand Susanna Søndermark Jensen skriver om sommerhusstørrelser i ny lokalplan for Blåvand. Arkivfoto: Martin Wilde
Annonce

Læserbrev: Lokalplanforslagene er nu behandlet i det politiske udvalg. Resultatet er mildt sagt skuffende. Fra mega-stort til kæmpe-stort.

Etagearealet må fremover blive 250-335m2 afhængigt af delområde. Venstre begrunder størrelsen i, at velhavere ikke skal straffes for, at nogle misbruger sommerhusloven og udlejer i erhvervsmæssigt øjemed. Men hvad med alle de sommerhusejere, der fremover risikerer at få et minihotel som nabo – dem skal der ikke tages der hensyn til?

Socialdemokratiet, som sammen med Venstre har udarbejdet forslaget, mener, at det er udtryk for ’kvalitetsturisme’ og vil forhindre tivolisering af Blåvand. Kvalitetsturisme er ikke lig kæmpestore sommerhuse. Et hus på 335 kan sagtens rumme 20 personer eller flere. Er det kvalitet, at det er billigere at gå fire til fem familier sammen om et hus for at spare penge?

I Blåvand Grundejerforening vil vi stadig fastholde en max.størrelse på 200m2 som i Vejers. Blåvand er i forvejen det mest pressede sommerhusområde. Netop derfor bør der fastholdes en begrænsning for at forhindre endnu flere store udlejningshuse.

Et sommerhus på 200m2 kan uden problemer rumme både ejerens og evt. udlejeres behov for adspredelse. Selv om det stadig er et stort hus, vil det ikke på samme måde skæmme og ødelægge sommerhusmiljøet og -kulturen.

Vi ønsker, at Blåvand bevares som et sommerhusområde – ikke som en magnet for investorer. Det er tydeligvis ikke de mange indsigelser fra sommerhusejerne, der er lyttet til i denne sammenhæng, og man fristes til at spørge sig selv, hvis interesser politikerne og forvaltningen varetager?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce