Annonce
Esbjerg

Spadestik markerer nye tider for Bramming-virksomhed i voldsom vækst

Fredag formiddag blev de første spadestik taget til Polytechs nye firmadomicil på Industrivej i Bramming af borgmester Jesper Frost Rasmussen og adm. direktør hos Polytech, Mads Kirkegaard. Foto: Jacob Schultz
Om alt går efter planen kan Bramming-virksomheden Polytech om et år samle alle administrative medarbejdere på 3900 kvadratmeter i et nyt firmadomicil på Industrivej. Virksomhedens voldsomme vækst har sendt medarbejdere til midlertidige pavilloner og adresser andre steder i byen.

Bramming: 180 administrative medarbejdere kan snart se en ende på at være adskilt fra kollegerne ved at sidde i pavilloner og på midlertidige adresser væk fra Polytechs hovedkvarter på Industrivej.

Udviklingen og ansættelsen af nye medarbejdere går så stærkt for virksomheden, der er leverandør til vindmøllebranchen, at man for længst er vokset ud af hovedkvarteret, og fredag formiddag tog adm. direktør Mads Kirkegaard og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) det spadestik, der for alvor markerer nye tider for Polytech.

Det er arkitektfirmaet GKV Arkitekter fra Aarhus, der står bag tegningerne til bygningen med 3900 kvadratmeter kontorlokaler ved indkørslen til Bramming Vest. Herfra deltog direktør Rasmus Krabbe og chefarkitekt Jens Vang, og de kunne se en adm. direktør i højt humør, da han med spaden satte gang i det arbejde, der egentlig skulle være påbegyndt i årets første kvartal.

Annonce


Vi vækster i antallet af ansatte fra måned til måned, og med de 180 medarbejdere, der skal være i det nye domicil, er jeg sikker på, det bliver de optimale forhold.

Mads Kirkegaard


- Jeg er glad for, at det nu endelig ser ud til, at vi får et nyt og grønt hovedkvarter. Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Esbjerg Kommune om projektet, men byggeriet er blevet udskudt, fordi vi fandt ud af, at det måske alligevel lå lidt til den klejne side, forklarede Mads Kirkegaard og berettede om udfordringer med grundvand, fredsskov og udvidet ingeniørarbejde.

Hurtigste nogensinde

- Vi ville gerne være lidt større, så nu er der også indtænkt, at der er mulighed for en ekstra tilbygning på et senere tidspunkt. Vi vækster i antallet af ansatte fra måned til måned, og med de 180 medarbejdere, der skal være i det nye domicil, er jeg sikker på, det bliver de optimale forhold, siger Mads Kirkegaard.

Da den lå klar i december måned var en ny lokalplan færdiggjort på tre en halv måned til Polytechs nybyggeri den hurtigste, Esbjerg Kommune nogensinde havde lavet, og derfor var Jesper Frost Rasmussen naturligvis glad for at se byggeriet komme i gang.

Én lang udvikling

Siden Polytechs etablering i 1994 har virksomheden været én lang udvikling. Alene fra 2013 er man vokset fra 35 til omkring 650 medarbejdere over hele verden, hvor Polytech i dag har yderligere to afdelinger i Danmark, to i Kina, en i USA og en i Mexico.

Polytech er vindindustriens førende udviklings-, test-, produktions- og servicevirksomhed.

- At vi nu tager det første spadestik er endnu en del af den fantastiske historie om væksten hos Polytech. Jeg glæder mig til at se det færdige byggeri, og at der dermed bliver ryddet i de mange lokationer, Polytech har rundt omkring i kommunen, og hele bygningen viser samtidig noget om erhvervsvenligheden i Esbjerg Kommune, sagde Jesper Frost Rasmussen, der efter samtale med de to Aarhus-arkitekter konstaterede, at det i Aarhus tager minimum halvandet år for lave en ny lokalplan.

- Set på den baggrund synes jeg egentlig det er flot, hvad vi i kommunen har præsteret i samarbejde med Polytech, sagde Jesper Frost Rasmussen.

Polytechs grundlægger, Hans Büttner(tv.) var sammen med chefarkitekt hos GKV Arkitekter, Jens Vang og Polytechs markering manager, Ulla Kamp Knudsen, også en del af spadestiks-seancen i regnvejret i det vestligste Bramming. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce