Annonce
Billund

Sportmaster lukker meget snart: Ophørsudsalg med stor rabat

Udsalg i Sportmaster, der snart lukker. Arkivfoto
Sportmaster i Borgergade i Grindsted har sidste åbningsdag lørdag den 25. januar. Lige nu sælger butikken ud med 70 procents rabat. Lokalerne bliver sat til leje.

Grindsted: Store skilte med 70 procent rabat fylder vinduerne i Sportmaster i Borgergade, og 25. januar er det sidste chance for at gøre et kup. Sportmaster lukker. Det oplyste Sportmaster allerede i sommer, at man havde besluttet, og nu sker det så.

Sportmaster i Grindsted blev i sin tid etableret af Erik Bremer under navnet Bremer Sport, som senere blev til Sportmaster.

Det var indtil jul i år kapitalfonden, Nordic Capital, der ejede Sportmaster. Kapitalfonden har de senere år kæmpet med dårlig økonomi og kom ud af 2018 med et underskud på 115 millioner kroner før skat. Det var det resultat, der i sommer fik koncernen til at træffe beslutning om at lukke flere butikker, herunder den i Grindsted.

Det bekræftede direktør i Sportmaster, Sofie Lindahl-Jessen, dengang overfor avisen:

- Vi har opsagt seks butikker, som lukker i 2020. Det sker som følge af den trend, som vi og andre oplever, hvor forbrugeren i stigende grad handler online. Butikken lukker med udgangen af januar 2020, sagde hun.

Annonce
Lokalerne bliver sat til leje gennem en erhvervsmægler.

Jens Thrane, medejer

Priskrigen 2017

Forud var også gået en intens priskrig mod Grindsteds anden sportforretning Sport24, tidligere Intersport. Den priskrig stod på fra maj 2017 mellem Sportmaster og Intersport, som åbnede på Nørre Torv i Grindsted i november 2016.

At Sport 24 i marts 2019 åbnede Sport 24 Outlet på Trehøjevej gjorde ikke livet lettere for Sportsmaster, som blandt andet derfor besluttede at lukke i Borgergade.

Lige før jul 2019 solgte kapitalfonden Nordic Capital Sportmaster til selskabet Sportmaster Operations i Singapore, der har hundredvis af sportbutikker i Asien og Østeuropa.

Uklar fremtid

Hvad der fremover kommer til at foregå i Borgergade 12 er endnu uklart. Det er Jens Thrane, Sport 24, og Jesper Jensen, Sketchers, der ejer den bygning, Sportmaster har til huse i. Nogen ny lejer er ikke på plads, så når Sportmaster er ude, bliver lokalerne sat til leje igen.

- Vi har ikke nogen planer med bygningen lige nu, så lokalerne bliver sat til leje gennem en erhvervsmægler, siger Jens Thrane.

Medarbejderne i Sportmaster er blevet tilbudt job i andre Sportmasterbutikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce