Annonce
Billund

Sportmaster lukker meget snart: Ophørsudsalg med stor rabat

Udsalg i Sportmaster, der snart lukker. Arkivfoto
Sportmaster i Borgergade i Grindsted har sidste åbningsdag lørdag den 25. januar. Lige nu sælger butikken ud med 70 procents rabat. Lokalerne bliver sat til leje.

Grindsted: Store skilte med 70 procent rabat fylder vinduerne i Sportmaster i Borgergade, og 25. januar er det sidste chance for at gøre et kup. Sportmaster lukker. Det oplyste Sportmaster allerede i sommer, at man havde besluttet, og nu sker det så.

Sportmaster i Grindsted blev i sin tid etableret af Erik Bremer under navnet Bremer Sport, som senere blev til Sportmaster.

Det var indtil jul i år kapitalfonden, Nordic Capital, der ejede Sportmaster. Kapitalfonden har de senere år kæmpet med dårlig økonomi og kom ud af 2018 med et underskud på 115 millioner kroner før skat. Det var det resultat, der i sommer fik koncernen til at træffe beslutning om at lukke flere butikker, herunder den i Grindsted.

Det bekræftede direktør i Sportmaster, Sofie Lindahl-Jessen, dengang overfor avisen:

- Vi har opsagt seks butikker, som lukker i 2020. Det sker som følge af den trend, som vi og andre oplever, hvor forbrugeren i stigende grad handler online. Butikken lukker med udgangen af januar 2020, sagde hun.

Annonce
Lokalerne bliver sat til leje gennem en erhvervsmægler.

Jens Thrane, medejer

Priskrigen 2017

Forud var også gået en intens priskrig mod Grindsteds anden sportforretning Sport24, tidligere Intersport. Den priskrig stod på fra maj 2017 mellem Sportmaster og Intersport, som åbnede på Nørre Torv i Grindsted i november 2016.

At Sport 24 i marts 2019 åbnede Sport 24 Outlet på Trehøjevej gjorde ikke livet lettere for Sportsmaster, som blandt andet derfor besluttede at lukke i Borgergade.

Lige før jul 2019 solgte kapitalfonden Nordic Capital Sportmaster til selskabet Sportmaster Operations i Singapore, der har hundredvis af sportbutikker i Asien og Østeuropa.

Uklar fremtid

Hvad der fremover kommer til at foregå i Borgergade 12 er endnu uklart. Det er Jens Thrane, Sport 24, og Jesper Jensen, Sketchers, der ejer den bygning, Sportmaster har til huse i. Nogen ny lejer er ikke på plads, så når Sportmaster er ude, bliver lokalerne sat til leje igen.

- Vi har ikke nogen planer med bygningen lige nu, så lokalerne bliver sat til leje gennem en erhvervsmægler, siger Jens Thrane.

Medarbejderne i Sportmaster er blevet tilbudt job i andre Sportmasterbutikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce