Annonce
Tønder

Støttearmbånd skal hjælpe Tønder tæt på nyt klubhus

Initiativtager Sonja Miltersen overrækker støttearmbånd til Peter Sørensen og Sport 24 i Tønder, der er blandt salgsstederne.
Et nyt klubhus ved Bankparken i Tønder kan give et stort løft til hele byen og sportslivet, og nu søges der penge - blandt andet gennem nyt støttearmbånd.

TØNDER: Rundt omkring i Tønder er der masser af gode muligheder for at dyrke sport. Det er dog en udfordring, at en del af faciliteterne i dag er spredt for alle vinde.

Det skal der gøres noget ved, og i en masterplan for Tønder Sport- og Fritidscenter frem mod 2030 lægges der op til at lave et samlingssted for flere sportsgrene.

Et af de helt store projekter i masterplanen er et nyt klubhus, der efter planen skal skyde op ved Bankparken i Tønder, hvor FC Sydvest spiller sine hjemmekampe.

Fra politisk hånd er der velvilje til projektet, og nu kan også borgerne hjælpe til med at gøre planerne om et nyt klubhus til virkelighed. Det står klart efter at et nyt støttearmbånd onsdag blev lanceret ved Sport 24 i Tønder.

- Det er lykkedes at få lokale Claus Scheelke til at designe et støttearmbånd, efter at jeg havde arbejdet med tegninger til det. Vi håber på succes, og der er allerede solgt 18 styk, siger Sonja Miltersen, der har taget initiativ til armbåndene.

Annonce

Arbejdet værd

Det blå armbånd blev præsenteret i en stilfuld æske, og på smykket kunne man blandt andet se et fingeraftryk og tallet "2020".


Vejen hertil har været lang, men det er det hele værd nu.

Sonja Miltersen, Initiativtager til nye armbånd


2020 henviser til det helt særlige år, vi befinder os i, mens det også er en hilsen til 100-året for fodbolden i Tønder, Genforeningsjubilæet og det tyske mindretals 100-årige eksistens.

- Jeg synes, at det er blevet så flot. Claus Scheelke har virkelig formået at indramme præcis det, vi gerne ville gennem et flot smykke. Vejen hertil har været lang, men det er det hele værd nu, fortæller Sonja Miltersen.

Armbåndet vil kunne købes til 250 kroner stykket, mens man også gerne må give mere. Foreløbig er der sat 500 til salg i butikker rundt omkring i kommunen, mens det også kan købes ved FC Sydvests kampe.

- Det vil være fantastisk, hvis vi kan sælge alle 500. Så kan vi lave flere, og så kunne det eventuelt også være en julegaveidé, foreslår initiativtageren.

Annonce

Stort løft

De nye støttearmbånd skal sammen med politiske penge og eventuel støtte fra fonde forhåbentlig ende ud i, at et nyt klubhus kommer til byen ved Bankparken.

Drømmen er at kunne tage første spadestik næste år, og ifølge formanden for Bankparken, Martin Qvist, kan et nyt klubhus blive afgørende.

- Det vil give os helt andre muligheder. Vi kan samle en masse sportsgrene ved Bankparken og ikke kun fodbold, og i det hele taget kan vi løfte faciliteterne, udtaler formanden, der netop påpeger det gode ved at kunne samle flere sportsgrene.

Det nye armbånd har blandt andet et fingeraftryk og "2020"-påtrykt. Foto: Michael Ehrhorn

- Det vil jo være oplagt, hvis centret bliver centrum for al indendørs sport, mens Bankparken kan blive byens samlingssted i forhold til udendørs idræt, lyder det fra Martin Qvist.

Også hos fodboldklubben FC Sydvest ser man frem til et muligt nyt klubhus, og her mener bestyrelsesmedlem Anders Korsgaard Jessen, at støttearmbåndene er et godt signal at sende.

- Det viser, at vi virkelig gerne vil noget med det her projekt. Samtidig glæder det mig meget, at armbåndene ikke kun appellerer til Tønder, men at der også rammes bredt med mindretallet og Genforeningen, understreger Anders Korsgaard Jessen.

Her kan du købe støttearmbånd

De nye støttearmbånd sælges flere steder i Tønder Kommune:

Tønder: Sport 24

Møgeltønder: Butik Slotsgaden

Ballum: Multihuset

Bredebro: Spar

Løgumkloster: Hos Hanne og DSH Revision

Der arbejdes også på at skaffe et salgssted i Højer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Boligdrømme på Esbjergs kunstige havne-ø kan blive til virkelighed: Længe ventet konklusion på prestige-projekt klar

Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce