Annonce
Haderslev

Stiftere af Lagkagehuset sælger kaffefirma for flere millioner

På trods af frasalget af Kalles Kaffe, så er Steen Skallebæk ikke helt færdig med kaffeindustrien. Arkivfoto: Jacob Schultz
Den lokale erhvervsmand Steen Skallebæk har sammen med sin makker fra Lagkagehuset frasolgt en del af sin kaffeinvestering. I Haderslev købte han tidligere på året bygningen Flow Factory.
Annonce

Haderslev: Det skulle have været et stort udlandseventyr, men sådan gik det ikke. Haderslev-iværksætter Steen Skallebæk, der er kendt som medstifter af Lagkagehuset, har frasolgt sig Kalles Kaffe.

I efteråret 2017 gik han ind i virksomheden sammen med Ole Kristoffersen, som han også stiftede Lagkagehuset sammen med, med en forventning om, at Kalles Kaffe kunne blive en succes i udlandet.

Konceptet bag kaffe-firmaet går ud på at servere kaffe til arrangementer som firmareceptioner, private fester og messer fra mobile kaffebarer på cykler og knallerter.

Ifølge mediet FødevareWatch har Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen solgt deres andel på 70 procent for 7,2 millioner kroner tilbage til stifteren af firmaet, Jacob Karlsen.

- Vi havde regnet med, at vi kunne trække konceptet til udlandet og få stordriftsfordele. Men det er overhovedet ikke slået an, og så går ideen af det for os, siger Steen Skallebæk til FødevareWatch.

Steen Skallebæk

  • Steen Skallebæk er født i 1965 og bor privat i Haderslev
  • 1985: Uddannet bager i Fredericia
  • 1992: Købte sit første bageri i Haderslev
  • 2001: Byggede landets første drive-in bageri i Haderslev
  • 2008: Stiftede Lagkagehuset sammen med Ole Kristoffersen. Sammen solgte de cirka 70 procent af selskabet til kapitalfonden FSN Capital
  • 2017: FSN Capital solgte selskabet til kapitalfonden Nordic Capital. Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk solgte også deres resterende ejerandele til Nordic Capital
  • 2017: Købte sammen med Ole Kristoffersen størstedelen af Copenhagen Coffee Lab, som også ejede virksomheden Kalles Kaffe
  • 2020: Frasælger nu Kalles Kaffe for 7,2 millioner kroner
Annonce

Ejer fortsat kaffekæde

Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen stiftede sammen Lagkagehuset, som de i 2008 solgte størstedelen af til kapitalfonden FSN Capital. I 2017 trådte de helt ud af livsværket, da de gav slip på deres resterende ejerandel.

I stedet investerede de altså i kaffe, og selvom de nu har frasolgt Kalles Kaffe for flere millioner, så ejer de fortsat kaffekæden Copenhagen Coffee Lab. I Danmark er kæden et risteri, som leverer kaffe til caféer og restauranter, mens den i udlandet består af 18 caféer i Tyskland, Portugal og Frankrig.

Tidligere ejede de to 70 procent af kæden, men ejerandelen blev ved årsskiftet øget til 94 procent, som er delt ligeligt mellem de to. Det skete efter en investering på 12 millioner kroner.

Steen Skallebæk købte i 1992 sit første bageri i Haderslev. Mens han udvidede og udviklede sin forretning i Sønderjylland, gjorde Ole Kristoffersen det samme med sin butik i København, og i 2008 fusionerede de to til en stor kæde med navnet Lagkagehuset.

I Haderslev har Steen Skallebæk senest gjort sig bemærket ved tidligere på året at købe bygningen Flow Factory ved Haderslev Havn sammen med Søren Leerskov Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Cohen i kirken kommer til Vilslev

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce