Annonce
Varde

Stop: Borgerne dumper affald som aldrig før på supermiljøstationerne

Det flyder med dumpet affald på mange af Din Forsynings supermiljøstationer i Varde Kommune. Foto: Henrik Reintoft
Lukningen af kommunens fem genbrugspladserne får borgerne til at dumpe affaldet på supermiljøstationerne. Antallet af tømninger fordobles. Hvis der er, så ring til Din Forsyning.
Annonce

Varde Kommune: Efter lukningen af Din Forsynings fem genbrugspladser sidste tirsdag så er presset naturligt nok øget på både supermiljøstationerne og miljøstationerne i sommerhusområdet. Borgerne dumper affaldet på supermiljøstationer. Affald, som intet har at gøre på en supermiljøstation og affald, som folk ikke kan komme af med, fordi affaldscontainerne eventuelt er fyldt.

- Jeg skal da lige love for, at det vælter med affald. Det har godt nok taget overhånd. Folk kan åbenbart ikke vente, til genbrugspladserne genåbner, siger Kræn Thomsen, der er driftsleder i genbrug hos Din Forsyning.

Grenaffald

  • Der kan fortsat afleveres grenaffald på supermiljøstationerne i Tistrup og Ansager, som de eneste steder siden genbrugspladserne lukkede.
  • Fra den 27. marts til den 19. april vil Din Forsyning som altid etablere midlertidige grenpladser i Blåvand, Henne og Hostrup.
  • Hvis en container på en supermiljøstation er fyldt, så ring til Din Forsyning på 7474 7474. Men tag dit affald med dig igen, hvis der ikke er plads i en container.
  • Og husk at gøre affaldet så småt, så det ikke sidder fast i åbningen. Især er der ofte problemer med pap, som presses ned og derved sidder fast.
Annonce

Smittekilde?

Han kan kun appellere til borgerne om ikke at dumpe affaldet på supermiljøstationerne.

- Jeg han godt forstå, at folk er frustrerede. Vi er i en ukendt situation. Men vi har nogle folk, der skal håndtere det. Der er bekymring over corona, siger Kræn Thomsen.

For det dumpede affald skal fjernes med håndkraft og kan derved i yderste konsekvens være en potentiel smittekilde. Og lad nu være med at komme for tæt på hinanden, som det skete forrige weekend, hvilket var den direkte årsag til, at de lukkede.

- Det er træls for at sige det på godt jysk. Vi prøver at håndtere det så godt, vi kan, siger Kræn Thomsen.

Blandt andet har Din Forsyning fordoblet antallet af tømninger af containerne på supermiljøstationerne og endnu mere i sommerhusområderne. I Outrup skulle den være helt gal.

- Der flyder det simpelthen, siger Kræn Thomsen.

Annonce

Uanstændigt

Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik og folketingskandidat, går i brechen for Din Forsyning og har flere gange ytret sig på de sociale medier. Når først en har dumpet affald, så gør andre det også og tænker på, at der nok er nogen, der rydder op.

- Jeg synes, det er uanstændigt. Lad det (red. affaldet) nu blive hjemme. Vi snakker lige nu om, at vi skal hjælpe hinanden, siger Preben Friis-Hauge.

De eneste to steder, hvor man kan komme af med sit grenaffald, er i Tistrup og Ansager. Foto: Henrik Reintoft
Her er, hvad du kan aflevere på en af de 18 og døgnåbne supermiljøstationer i Varde Kommune. Foto: Henrik Reintoft
Lukningen af Din Forsynings genbrugspladser kommer i en tid, da mange gør forårsrent i haven og huset. Det skaber et ekstra pres på supermiljøstationerne. Foto: Henrik Reintoft
Hvis containeren er fyldt, så skal man ringe til Din Forsyning på 4x74, som så vil komme og tømme den. Din Forsyning beder folk om at tage deres affald med igen og ikke dumpe det på jorden. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce