Annonce
Esbjerg

Stor Esbjerg-virksomhed i langvarig krise fyrer topchefen

B&W Vølund har afskediget topchef Koen Bogers. Han afløses af Jimmy B. Morgan, som dermed vender tilbage i chefstolen for den store og hårdt prøvede Esbjerg-virksomhed. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Hvad der ligger til grund for afskedigelsen af den hollandske topchef er ikke kendt, og der spekuleres i, at årsagen kan være manglende opgaver i ordrebogen.

Esbjerg: Den hårdt prøvede producent af teknologi til kraftvarmeindustrien, B&W Vølund i Esbjerg, har fyret sin hollandske topchef, Koen W. Bogers.

Det fremgår af et selskabsregistrering, som Babcock Wilcox Vølund A/S, har indleveret til Erhvervsstyrelsen.

I stedet for Koen W. Bogers vender Jimmy B. Morgan tilbage til posten som administrerende direktør. Jimmy B. Morgan blev tilbage i januar 2017 af Vølunds amerikanske ejer sat ind som midlertidig topchef for det danske datterselskab, da selskabet fyrede sin mangeårige topchef, John Veje Olesen.

En rugekasse

  • B&W Vølund blev til i begyndelsen af 1960'erne, da godsejeren og industrimanden Erik Wilhelm Grevenkop-Castenskiold byggede en fabrik på en mark i Esbjerg.
  • Virksomheden har været arbejdsplads og rugekasse for mange driftige iværksættere i Esbjerg som for eksempel Vagner Laigaard, stifteren af VL Stål, Peder Møller Andersen, Steelcon og Søren Hygom, Dogis. Flere væsentlige virksomheder i Esbjerg har således haft deres udspring hos Vølund.

Uopklaret

Koen W. Bogers blev oprindeligt hentet fra den gigantiske tyske industrikoncern Siemens, hvor han havde bestredet flere direktørstillinger blandt andet inden for divisionen Siemens Netherlands Industry Solutions og Building Technologies.

Og da Jimmy B. Morgen i sin tid skulle præsentere Bogers lød det således:

”Hr. Bogers er en fremragende leder med stor erfaring inden for elproduktion, olie og gas og procesautomatisering. Han vil give stærk indsigt og vejledning til vores forretning og medarbejdere, idet B&W Vølund er ved at implementere sin nye, fokuserede forretningsstrategi i Europa og globalt.”

Hvad der ligger til grund for afskedigelsen, er ukendt, idet B&W Vølunds ejer ikke har besvaret en henvendelse fra JydskeVestkysten, og ifølge avisens oplysninger har de ansatte ikke fået en forklaring, men der spekuleres i, at årsagen kan være manglende nye ordreindtag.

Annonce

Gearskiftet

B&W Vølunds årsrapport for 2019 foreligger endnu ikke, men det er kendt stof, at Vølund igennem de seneste år har været i massive problemer. Esbjerg-virksomheden har de senere år måttet i sving med oprydningsarbejde efter store tabsgivende projekter, men også sidste år fik Vølund endnu en syngende rød lussing med et underskud på 1,8 milliarder kroner, og omsætningen faldt med 60 procent.

I forbindelse med aflæggelse af årsrapporten for 2018 kunne Babcock & Wilcox Vølund også oplyse, at man grundet en større efterspørgsel på teknologi og kraftværker, forventede en forbedring af den økonomiske situation.

”2019 bliver et ”Year of transition” og der forventes et positivt resultat i 2020,” fremgik det af rapporten. Dengang forventede selskabet også, at omsætningen for 2019 ville lande i samme niveau som 2018, mens resultatet skulle blive markant forbedret - dog stadig med røde tal på bundlinjen.

B&W Vølund havde i 2018 i snit 352 ansatte, hvilket er noget lavere end det samme tal fra årene før, hvor virksomheden beskæftigede op imod 600 ansatte.

Koen Bogers tiltrådte i januar 2018. Nu er han færdig som adm. direktør hos B&W Vølund. PR-foto
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Tøjsælger, lærer og fodboldstjerne: Røde Thies fra EfB er død

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Danmark

Dall: Pludselig er de socialdemokratiske ministre blevet meget bevidste om at tale om 'skatteydernes kroner'

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Debat For abonnenter

Kommentar: De Konservative og Nye Borgerlige er tæt på at sikre LA-viceborgmesters plads i byrådet

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Annonce