Annonce
Kolding

Stor hotelkæde: Corona-selvtest er nødvendige med lange ventetider på testcentrene

Selvtest for corona er blevet populære, og hos hotelkæden Comwell fra Kolding bruges selvtest til at få vagtplanen til at gå op, når der med kort varsel må indkaldes personale på grund af sygdom. Arkivfoto: Morten Stricker
Den store hotelkæde Comwell selvtester personalet, fordi lange ventetider på testcentrene gør det svært at få vagtplanen til at hænge sammen ved sygemeldinger.

Kolding: Med pres på testcentrene i form af lange køer og lange svartider på pcr-test, kan det være svært som virksomhed at få vagtplanen til at gå op i en coronatid - især hvis mandskabet rammes af pludselig sygdom, og der må indkaldes afløsere med kort varsel.

Det fortæller Mai-Britt Jensen, HR-direktør hos den koldingensiske Comwell-hotelkæde. Her er man nemlig begyndt at selvteste ansatte som supplement til coronapasset og de eksisterende testmuligheder.

- Efter vejledning fra smitteopsporingens hotline har vi indkøbt et større parti CE-godkendte selvtest , som har en fejlmargin på kun to procent. Det er samme sikkerhed, som de etablerede kviktest leverer. Vi gør det ikke for at erstatte de eksisterende tilbud om at blive testet, men vi bruger de her selvtest som ekstra sikkerhed, især når vi nogle gange må indkalde personale med kort varsel. Det kan være ved sygemeldinger, fortæller Mai-Britt Jensen.

Hun fortæller, at medarbejderne i forvejen skal vise coronapas, når de møder på arbejde, og det samme skal gæsterne, når de tjekker ind på hotellet, skal til konference eller spise i hotellets restaurant.

- Alt i alt føler de ansatte og vores gæster, at de her initiativer forbedrer trygheden i sammenhold med, at vi selvfølgelig vil gøre alt for, at vi kan holde vores drift kørende. Og her er selvtest endnu et fint redskab til det, forklarer HR-direktøren.

Selvtest rives væk i butikker

Det er ikke kun hos Comwell-hotelkæden, at selvtest er populære. Hos blandt andre Normal-kæden og Ulve Apoteket i Kolding er selvtest blandt nogle af de mest eftertragtende produkter lige nu. Samme melding kommer fra Matas og Føtex.

- De er røget op som nummer et bedst sælgende vare i hele kæden, har Nina Nissen, der er butikschef for Normal-kæden, tidligere fortalt til JydskeVestkysten Kolding.

Hos Ulve Apoteket i Kolding er man glad for, at man kan give borgere i Kolding Midtby mulighed for hurtigt at blive coronatestet. Den mulighed eksisterer nemlig ikke lige nu, da begge kviktest-centre og pcr-test skal foregå uden for bykernen.

- Da man ikke kunne få en kviktest hernede i midtbyen, har vi så kunnet hjælp med den her test, som et godt alternativ. Det har folk været glade for, fortalte apoteker Ulrik Hostrup Larsen forleden.

Kan ikke bruges i Coronapasset

Tilbage ved Mai-Britt Jensen fra Comwell betegnes selvtestene som et supplement og ikke en erstatning for den løbende opfordring til de ansatte om at blive testet og blive vaccineret.

- Ingen kan helgardere sig mod corona, men vi gør alt, hvad vi kan for hele tiden at skabe tryghed. Dem, som ikke måtte være vaccinerede, skal selvfølgelig testes hyppigt, men vi opfordrer alle til at lade sig teste. Og kan de ikke nå det i forbindelse med, at de kaldes på arbejdet med kort varsel, og i øvrigt er symptomfrie, bruger vi selvtest, fortæller Mai-Britt Jensen.

Selv om virksomheder indkøber CE-mærkede og godkendte selvtest, kan svarprøven fortsat ikke bruges i coronapasset.

Gældende regler for test i coronapasset

  • Den 12. november 2021 blev der genindført krav om test for at få et coronapas, hvis man ikke er vaccineret.
  • Det kan enten være en negativ PCR-test, der er højst 72 timer gammel eller en hurtigtest (antigentest), der er højst 48 timer gammel. 
  • Coronapasset er også gyldigt, hvis man har været smittet med COVID-19 inden for de seneste seks måneder (180 dage).
  • De såkaldte hjemmetest eller selvtest kan ikke, som en kviktest udført på et center eller en pcr-test, bruges til at forny sit coronapas.


Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

Aabenraa For abonnenter

Den 78-årige truckerfarmor Irene kører stadig de store maskiner: - Der er ikke noget, der er bedre

Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine piger: - Flere har det ikke godt

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Esbjerg For abonnenter

Solgte sit firma for 440 millioner: Nu har Per fået sort guld på hjernen

Kolding For abonnenter

Markant V-politiker i sønderlemmende kritik af Koldings nye borgmester: - Der mangler totalt styring på tingene

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is i midtbyen