Annonce
Esbjerg

Stor nyt boligområde på vej i Andrup: Sidst blev byggegrundene revet væk

Det er matriklerne 7o, 7r og 4ax på dette kort, som påtænkes udstykket til boligformål. Esbjerg Kommune ejer de to sidstnævnte matrikler. Kort: Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.
Andrup er det nye sort for nybyggere - i september blev de sidste byggegrunde i Nørregårdsparken revet væk i en budrunde, og nu planlægger Esbjerg Kommune en større udstykning på den nordlige side af Krogsgårdsvej.
Annonce

Esbjerg Kommune oplever en stigende efterspørgsel på byggegrunde i Andrup, og derfor ønsker forvaltningen at igangsætte planarbejdet for en større udstykning, der kan rumme op mod 40 parcelhuse og én til to stor-parceller med omkring 20-30 tæt-lave boliger tæt på skov og åbent land.

Området, der er på knap 12 hektar - 120.000 kvadratmeter - ligger lige syd for Majgårds Allé på den nordlige side af Krogsgårdsvej, hvor Esbjerg Kommune selv ejer størstedelen af jorden, mens 36.360 kvadratmeter er i privat eje.  Det fremgår dog af sagen, der forelægges politikerne i Plan & Miljøudvalget tirsdag, at beboelsen på den matrikel - Krogsgårdsvej 79 - ikke skal bevares.

Forvaltningen påpeger, at der - udover at kunne tilbyde flere byggegrunde i det populære område - også er et ønske om at give Andrup-borgerne bedre adgang til rekreative grønne områder, og derfor skal der tænkes i fællesarealer og gode stiforbindelser, når lokalplanlægningen går i gang.

Annonce

Vægt på biodiversitet

Desuden ønsker forvaltningen i den kommende lokalplan for området at lægge særlig vægt på, at nybyggeri indpasses arkitektonisk og under særlig hensyn til den omkringliggende natur og landskabet. Planlægningen skal derudover have vægt på at medvirke til biodiversitet i området.

Imidlertid er der nogle sten på vejen, inden planerne kan realiseres.

Hele lokalplan-området ligger inden for en skovbyggelinje, der er beskyttet i Naturbeskyttelsesloven. Skovbyggelinje skal reduceres til 20 meter for at byggemodningen kan realiseres, og det kræver først og fremmest, at der sendes en ansøgning til Miljøstyrelsen. Området er allerede udlagt til boligformål i kommuneplanen og kan derfor umiddelbart lokalplanlægges til boligformål.

Forvaltningen påpeger desuden, at udstykning af matriklerne på den nordlige side for Krogsgårdsvej vil gøre det muligt at bevæge sig over vejen og udstykke syd for Krogsgårdsvej jævnfør "indefra og ud"-princippet, hvor udstykning sker i sammenhæng med den eksisterende by. Områderne syd for Krogsgårdsvej er også udlagt til boligformål i kommuneplanen.


Vi vil jo gerne sikre attraktive boligmuligheder over hele kommunen, og i Andrup er grundene jo blevet revet væk.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).


Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har store forventninger til den kommende udstykning, hvis ellers Plan & Miljøudvalget godkender en igangsætning af lokalplanlægningen, for da Esbjerg Kommune for et par måneder siden udbød 13 grunde i den sidste etape af Nørregårdsparken i Andrup, blev de flået af hylderne i en budrunde.

- Vi vil jo gerne sikre attraktive boligmuligheder over hele kommunen, og i Andrup er grundene jo blevet revet væk, så derfor er det et spændende oplæg til et nyt område, som Plan- og Miljøudvalget skal forholde sig til på det kommende møde, siger borgmesteren.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce