Annonce
Erhverv

Stor offshore-koncern snupper kæmpe Tyra-kontrakt: Skal nu ansætte op imod 300 nye folk

I løbet af det kommende efterår ventes de forskellige moduler at ankomme til Tyra-feltet i Nordsøen. I forbindelse med idriftssættelsen af det gigantiske gas-felt har Semco Maritime sammen med franske Actemium vundet en omfattende opgave, som betyder, at Ssemco nu skal ud for at ansætte op imod 300 nye folk.
Semco Maritime har sammen med Actemium Oil & Gas Commissioning vundet en stor opgave i forbindelse med genopbygningen af Tyra-feltet. Det medfører, at Esbjerg-koncernen står foran at skulle ansætte op imod 300 nye folk.

Esbjerg: Den Esbjerg-baserede offshore-koncern Semco Maritime er sammen med franske Actemium Oil & Gas Commissioning af olieselskabet Total E&P Denmark blevet tildelt idriftsættelseskontrakten i forbindelse med genopbygningen af Tyra-feltet i den danske del af Nordsøen efter en international udbudsrunde.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

- Vi er stolte over, at Total har valgt vores konsortium i et udbud af denne spændende idriftsættelseskontrakt, der er en del af den historiske genopbygning af Tyra-feltet, som vil forbedre den samlede energieffektivitet og ventes at reducere CO2-udledningen med 30 procent. Vi ser frem til at indlede samarbejdet, udtaler Senior Vice President, Semco Maritime Oil & Gas, Anders Benfeldt i meddelelsen.

Annonce

Allerede nu søger Semco Maritime folk til at løse den omfattende opgave i både 2021 og 2022 med installation af flere nye platforme, som er fremstillet i Indonesien, Singapore og Italien. Således skal Semco Maritime ansætte mellem 200-300 personer til opgaven, og der bliver behov for kompetencer over en bred kamp som eksempelvis smede og elektrikere, men der skal også i vid udstrækning ansættes folk med længere videregående uddannelser.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Semco Maritime og Actemium i forbindelse med opgaven vil beskæftige højtspecialiserede proces-, elektro-, instrumenterings-, kommunikations-, HVAC- og mekanikingeniører og -teknikere.

Samarbejde med en gigant

Konkret omfatter aftalen med Total arbejdsopgaver som projektledelse, HSE-ledelse, planlægning, ingeniørarbejde i forbindelse med idriftsættelsen, forberedelse af afskibning af platformene fra værfterne, udførelse af idriftsættelsen offshore, indkøb og indgåelse af aftaler med underleverandører samt service i forbindelse med idriftsættelsen.

- Genopbygningsprojektet vil gøre Tyra til et højteknologisk eksportcenter, som vil sikre Danmarks gasforsyning mange år fremover, og vi ser frem til at bidrage med vores fælles erfaring og viden, når Total skaber de topmoderne produktionsfaciliteter og sikrer effektiv produktion og forbedret sikkerhed, siger Business Unit Manager i Actemium Oil & Gas Commissioning, Christophe Monier.

Actemium Oil & Gas Commissioning er en del af en stor fransk ingeniørkoncern med flere end 20.000 ansatte lokaliseret i Paris-forstaden, Saint-Denise. Selskabet er ejet af Vinci Group med flere end 200.000 ansatte.

Anders Benfeldt, Senior Vice President i  Semco Maritime olei- og gasdivision er både stolt og meget ydmyg over, at Semco er blevet tildelt opgaven.

Idriftsættelsesarbejdet på Tyra vil sikre, at alle installationer er blevet gennemført sikkert og i overensstemmelse med det godkendte design. Arbejdet omfatter grundige test og kontrol af alle processer på platformene i overensstemmelse med det godkendte design og sikkerhedsspecifikationerne. Actemium og Semco Maritime vil beskæftige højtspecialiserede proces-, elektro-, instrumenterings-, kommunikations-, HVAC- og mekanikingeniører og -teknikere med opgaverne.

Parterne oplyser ikke den krone og øre-mæssige værdi af aftalen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce