Annonce
Esbjerg

Stor tyskejet Esbjerg-virksomhed tilfreds trods mindre underskud

Holger Christiansen A/S på Hedelundvej har sine primære aktiviteter indenfor renovering og salg af dele til bilbranchen. Arkivfoto
Holger Christiansen A/S på Hedelundvej har i adskillige år kørt uafbrudt med overskud, men sidste år stødte den velsmurte virksomhed ind i et mindre underskud.
Annonce

Esbjerg: Holger Christiansen A/S på Hedelundvej, der internt i den verdensomspændende tyske industrikoncern Bosch med omkring 400.000 ansatte kaldes HC-gruppen, har i adskillige år kørt uafbrudt med overskud, men sidste år stødte den velsmurte virksomhed ind i et mindre underskud.

Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport for 2019 i Holger Christiansen A/S, der fra hovedsædet på Hedelundvej har sine primære aktiviteter indenfor renovering og salg af såkaldte automotive komponenter til bilbranchen.

HC-gruppen kom således ud af 2019 med et resultat på knap tre millioner kroner i underskud efter skat. Til sammenligning gav 2018 et positivt resultat på seks millioner kroner. Resultat er skabt ud af en omsætning på omkring 520 millioner kroner, hvilket er et fald i forhold til 2019, da HC-gruppens toplinje udviste cirka 560 millioner kroner.

Holger Christiansen A/S beskæftiger 246 medarbejdere, hvilket er på niveau med året før.

- Vi er tilfredse med resultatet, da vi i løbet af 2019 har gennemført ændringer, som har haft indflydelse på resultatet, men som vi forventer vil kunne ses positivt for 2020 og fremefter, oplyser Lars Almosetoft, direktør og daglig leder hos Holger Christiansen A/S.

Af årsrapportens ledelsesberetning fremgår det, at underskuddet i 2019 hovedsageligt skyldes, at selskabet har påbegyndt lukningen af to salgsselskaber, hvor omkostninger til denne lukning er medtaget i årsrapporten for 2019.

Annonce

Styrker salget

Esbjerg-virksomheden har desuden fortsat sit fokus på videreudvikling af virksomhedens nye såkaldte ERP-system, som blev taget i anvendelse i 2018 samt udrullet til alle datterselskaber. Systemet skal være med til at styrke virksomhedens interne processer og konkurrenceevnen i markedet.

- Det har været et stort og bekosteligt arbejde, og vi er nu glade for at kunne se en ende på dette og kun fokusere på den løbende optimering. ERP-systemet afskrives over en kort periode, og afskrivningerne herpå har desuden påvirket resultatet i negativ retning, siger Lars Almosetoft.

HC-gruppen

  • I 1963 skabte Holger Christiansen (1927-2000) grundlaget for HC-gruppen. Dengang som nu lå virksomhedens hovedkvarter i Esbjerg.
  • I dag er HC-gruppens startere, generatorer, kompressorer og elektriske reservedele og autotilbehør veletablerede produkter på det uafhængige eftermarked for autodele.
  • Bosch-koncernen overtog Holger Christiansen A/S i 2008. Siden da har HC-gruppen været et af Bosch-koncernens brands under forretningsenheden Bosch Rotating Machines.
  • Foruden hovedsædet i Esbjerg har HC-gruppen to produktionsselskaber i Ukraine og Slovakiet samt syv salgsselskaber i EU og et i USA.

Han anfører samtidig, at Holger Christiansen A/S går fremtiden i møde med ny stor offensiv.

- Vi har vedtaget en ny salgs- og markedsstrategi, som skal være med til at løfte større volumener igennem vores salgskanaler. Vi vil blandt andet fokusere på større og mindre grossister, hvor vores program passer godt ind. Rent geografisk holder vi fokus på Europa. Dette arbejde er vores salgsafdeling i fuld gang med at iværksætte. Samtidig vil vores tætte samarbejde med Boschs salgsorganisation være med til at styrke vores markedsposition, så vi når vores mål, oplyser Lars Almosetoft.

I den forbindelse er i øvrigt Norman Binde ny salgsdirektør og indtrådt i ledergruppen. Han kommer fra en central salgsfunktion hos Bosch Automotive Aftermarket i Tyskland.

Annonce

Fuld for fortrøstning

I forhold til resultat-forventningerne til indeværende år er Holger Christiansen som eksportvirksomhed også påvirket af coronakrisen.

- Det er klart, når mere end 95 procent af vores omsætning er eksport, så bliver vi hårdt ramt. Når store markeder som Italien, Frankrig, Tyskland og Spanien lukker ned, så mærker vi det med det samme. Vi ser allerede nu de første forsigtige tegn på mere aktivitet, så vi er fortrøstningsfulde, men vi er afhængige af, hvor hurtigt situationen normaliserer sig i hele verden, siger Lars Almosetoft

Egenkapitalen i selskabet var ved regnskabsårets afslutning på godt og vel 80 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce