Annonce
Sydjylland

Storbonde krævede 60 millioner i vejstrid: Nu tilbyder kommunen to millioner

Landmand Martin Lund Madsen, der er en af landets største svineproducenter, har ikke tænkt sig at besvare kommunens tilbud i striden om Skovgårdsvej.Arkivfoto: Martin Ravn

Vejen Kommune har givet Martin Lund Madsen et tilbud på to millioner kroner i erstatning for etablering af den spærrede Skovgårdsvej. Landmanden vil ikke acceptere tilbuddet og har i stedet stævnet kommunen og Banedanmark. Tidligere har han krævet 60 millioner i sagen.

Vejstrid: Det er ikke nogen hemmelighed, at landmand Martin Lund Madsen og Vejen Kommune står langt fra hinanden i sagen om den spærrede Skovgårdsvej. Nu viser Vejen Kommunes erstatningstilbud, at parterne står rigtigt langt fra hinanden. Vejen Kommune har nemlig tilbudt Martin Lund Madsen to millioner kroner i erstatning for etableringen af Skovgårdsvej, som går gennem landmandens jord. Det viser en aktindsigt i sagen. Martin Lund Madsen har spærret vejen, da Højesteret har erklæret ekspropriationen ugyldig, og Vejen Kommune har i stedet igangsat en ny ekspropriationsproces.

Kommunens ekspropriationsudvalg fandt frem til en pris på to millioner kroner til en åstedsforretning 6. december, hvor Martin Lund Madsen valgte at udvandre på grund af utilfredshed med sagen. Martin Lund Madsen fortæller, at han ikke har tænkt sig at svare på tilbuddet om erstatning.

- Vi tager den juridiske vej, siger landmanden, der vil have vejen fjernet.

Annonce

Sagen kort


  • Vejen Kommune indgik i 2013 en samarbejdsaftale med Banedanmark om opgradering af bro- og vejsystemet omkring banen i forbindelse med gennemførelse af elektrificering af jernbanen mellem Kolding og Esbjerg. Trafikministeriet gav grønt lys til projektet og vurderede, at ekspropriation kunne foretages med hjemmel i elektrificeringsloven.
  • Det var Martin Lund Madsen og hans advokater ikke enige i. De stævnede Banedanmark og mente, at der var tale om en ulovlig ekspropriation.
  • I 2015 fik han medhold i Byretten. Sagen blev anket til Landsretten, hvor Banedanmark fik medhold. I september endte sagen i Højesteret, som gav Martin Lund Madsen ret i påstanden om ulovlig ekspropriation.
  • Vejen Byråd har besluttet at sætte gang i en proces for at lovliggøre projektet. Byrådet har igangsat en ny ekspropriation - denne gang efter vejloven.
  • Det har fået Martin Lund Madsen til at spærre vejen.
Martin Lund Madsen og hans advokat forlod åstedsforreningen 6. december og var derfor ikke med, da kommunens tilbud på to millioner blev forhandlet på plads.Arkivfoto: Steen Rasmussen.

Langt fra tilbud

JydskeVestkysten har tidligere gennem aktindsigt fortalt, hvordan Martin Lund Madsen har tilbudt kommunen at købe hele hans ejendom for 50-60 millioner kroner. Den offentlige ejendomsvurdering er 21,3 millioner kroner. Det tilbud har kommunen afvist, ligesom den har afvist et krav på en tocifret millionerstatning. Martin Lund Madsen ønsker ikke at fortælle, om hans krav har ændret sig.

- Jeg kører ikke forhandlinger gennem pressen, siger han.

Hverken Vejen-borgmester Egon Fræhr (V) eller formand for kommunens teknik- og miljøudvalg Vagn Sørensen (V) ønsker at kommentere tilbuddet til Martin Lund Madsen, da der er tale om en igangværende sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce