Annonce
Esbjerg

Storcenter har fået nok af tvangslukning: Flytter butikker ud i yderlokaler og åbner via bagdøren

Only i Esbjerg Storcenter genåbner allerede onsdag klokken 10.00, og senest fredag følger Skoringen trop. Begge butikker vil derefter holde åbent alle hverdage fra klokken 10.00 til 17.00 og lørdage fra klokken 10.00 til 16.00. Arkivfoto: Orla Lund
Mens butikkerne i Kongensgade kunne genåbne mandag, kunne butikkerne i storcentrene blot se til. De har nemlig ikke fået lov endnu, og det er uretfærdigt, mener centerchef i Esbjerg Storcenter Verner Thomsen. Han er derfor klar til at genåbne flere butikker gennem bagdøren.

Esbjerg: Mandagens genåbning omfattede ikke storcentre. Ikke desto mindre åbner flere butikker i Esbjerg Storcenter snarest - gennem bagdøren vel at mærke.

Esbjerg Storcenter forbereder nemlig en midlertidig butiksrokade, så flere af de corona-lukkede butikker inde midt i centret kan flytte ud i tomme yderlokaler med bagdør ud mod parkeringsarealerne. Hvis butikkerne har egen indgang, må de genåbne på lige fod med forretningerne i gågaden.


Vi forstår ikke, hvorfor vores sko- og tøjbutikker skal behandles anderledes end butikkerne i gågaden, og vi synes, det er uretfærdigt

Centerchef Verner Thomsen


Esbjerg Storcenter gør dermed brug af den finte, som flere andre centre, heriblandt Sædding Centret, allerede har benyttet sig af tidligere under nedlukningen.

- Reglerne siger, at butikker med egen indgang må genåbne, og hvis vi slår bagdørene op, så vil flere af vores butikker have egen indgang. De kan dermed byde kunderne indenfor direkte fra parkeringsarealerne, siger centerchef Verner Thomsen.

Esbjerg Storcenters bestyrelse har overvejet at benytte bagdørs-tricket tidligere, men besluttede dengang at vente. Nu er tålmodigheden dog opbrugt.

- Vi forstår ikke, hvorfor vores sko- og tøjbutikker skal behandles anderledes end butikkerne i gågaden, og vi synes, det er uretfærdigt, så når nu vi har mulighed for at gøre noget, så synes vi også, at det er på tide, siger Verner Thomsen.

Annonce

Flytter rundt på butikker

Centret har cirka 12 butikslokaler med bagdøre ud mod parkeringsarealerne, og alle de butikker, der ønsker at gøre brug af dem, får nu lov. Det har Only sagt ja tak til, og tøjbutikken kan derfor genåbne som den første. Det sker allerede onsdag formiddag.

De butikker, der er placeret inde midt i centret og kun har adgang via midtergangene, får tilbudt at flytte ind i et af de tomme yderlokaler midlertidigt, så også de kan åbne. Det vil Skoringen benytte sig af, og indehaver Kenneth Nisgaard fortæller, at de er i fuld gang med at flytte ind i den nye, midlertidige butik på cirka 200 kvadratmeter ved siden af Sunset.

- Man kan mene, hvad man vil om alle de her corona-regler, men vi har fået grønt lys til at åbne på denne måde, og vi er trætte af at gå rundt med hænderne i lommerne. Vi kommer selvfølgelig til at overholde alle regler og retningslinjer i forhold til afspritning og afstand, siger Kenneth Nisgaard og tilføjer:

- Vi regner med at åbne senest på fredag. Det bliver ikke med det fulde sortiment i første omgang, men vi stiller de mest aktuelle varer frem og sørger for nogle gode tilbud. Skulle der være efterspørgsel på nogle af de varer, der ikke er flyttet med over i det midlertidige lokale, så er der heldigvis ikke længere, end at vi kan løbe frem og tilbage.

Annonce

Flere butikker kan være på vej

I første omgang er det kun Only og Skoringen, der genåbner, men centerchef Verner Thomsen regner med, at der i løbet af en uges tid genåbner yderligere fire butikker. Og det er ikke noget problem at flytte rundt på butikkerne midlertidigt, fortæller han.

- Hvis vi vidste med sikkerhed, at vi kunne genåbne om 14 dage, kunne omkostningerne ved at flytte rundt på den her måde måske være for store, men det gør vi ikke, og vi har heldigvis allerede bagdørene, så vi skal ikke i gang med at rive ned og bygge om, og der er styr på it, elektronik, lys og netværkskabler i alle de tomme lokaler, så butikkerne kan forholdsvist nemt gennemføre en midlertidig flytning, vurderer Verner Thomsen.

Annonce

Den røde løber rulles ud

Selvom flere af centrets butikker som for eksempel SuperBrugsen, Fakta, Normal, Matas og Synoptik har kunne holde åbent, ligesom restauranterne har forsøgt sig med takeaway, mangler Esbjerg Storcenter cirka halvdelen af sin normale kundestrøm. Verner Thomsen glæder sig derfor til, at flere af butikkerne kan genåbne.

- Vi trænger til at komme i gang, og vi glæder os. Den røde løber er indkøbt og klargjort, siger Verner Thomsen.

I Sædding Centret tilbyder man på samme måde butikkerne, at de kan genåbne via bagindgangen. Det har centret også før gjort under corona-nedlukninger, og det fungerer uden problemer, fortæller centerchef Lise Retbøll.

- Vi har gjort det før, og vi gør det igen. Vores urmager Ørfjell var for eksempel klar til at åbne fra bagdøren allerede mandag, fortæller Lise Retbøll.

Genåbning

Udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter genåbnede mandag med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav, så der er færre kunder i butikkerne. Genåbningen gælder ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.

Udvalgsvarebutikker på over 5000 kvadratmeter eller derover kan holde åbent mod tidsbestilling.

Udendørs kulturinstitutioner genåbnede mandag med krav om negativ test som er højst 72 timer gammel.

I forhold til udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi er forsamlingsforbuddet hævet til 25 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce