x
Annonce
Tønder

Stort millionprojekt: Fodboldfolk har planer om fremtidens klubhus

Arkkon Arkitekter har lavet et prospekt, hvor man kan læse om Klubhus 2020. Prospektet indeholder både tegninger og illustrationer af klubhuset, og der er også sat tal på økonomien. Foto: Mads Grinderslev
Fodboldfolk har nu et prospekt for Klubhus 2020, der som udgangspunkt skal være et sted for alle. Budgettet er på godt 12 millioner kroner, og de første fondsansøgninger er sendt ud.

Tønder: Lounge, mødelokaler, anretterkøkken, omklædningsrum, BMX-værksted og meget mere. Klubhus 2020 - en del af masterplanen for området ved Tønder Sport- og Fritidscenter - ser ud til at få flotte faciliteter.

Arkkon Arkitekter har lavet et prospekt, som initiativtagerne - TSF Fodbold, FC Sydvest og Bankparken - kan benytte fremadrettet.

- Jeg synes, det er ser meget tiltalende ud, siger Anders Jessen, der repræsenterer FC Sydvest i den 13 personer store arbejdsgruppe, der arbejder på at gøre klubhuset på 780 kvadratmeter til virkelighed.

Projektet er døbt Klubhus 2020 - Klubhus for alle, og der er lagt op til, at ikke kun de lokale fodboldspillere skal få glæde af faciliteterne. Den lokale BMX-klub får værksted i bygningen, og det er meningen, at andre foreninger også må benytte stedet.

Næste år fylder TSF Fodbold 100 år, og i den forbindelse vil man gerne tage et symbolsk første spadestik, og drømmen er, at et klubhus står klar om cirka fem år.

Annonce

Arbejdsgruppe

En arbejdsgruppe arbejder med projektet Klubhus 2020. I den sidder:

Kasper Sørensen, TSF Fodbold

Thorsten Simonsen, FC Sydvest

Martin Qvist, Bankparken

Brian Gerlach, Bankparken

Hans Pilegaard, frivillig

Lars Dahl-Larsen, TSF Fodbold

Ib Hansen, frivillig

Sonja Miltersen, frivillig

Gunnar Jordt, TSF Fodbold

Per Reifling, Bankparken

Claus Behrndt, Dansk Boldspil Union

Lars Thomsen, Tønder Sport- og Fritidscenter

Anders Jessen, FC Sydvest

12 millioner

Klubhus 2020 skal etableres som en tilbygning til Bankparken, og hele herligheden er budgetteret til at koste godt 12 millioner kroner.

- Tanken er, at det skal løftes primært med fondsmilder, og så håber vi også, at erhvervslivet lokalt vil bakke op, fortæller Anders Jessen.

Det er også muligt for privatpersoner at støtte økonomisk.

I arbejdsgruppen har tre medlemmer - blandt andre Hans Pilegaard - ansvaret for at søge fonde. Indtil videre har man ansøgt fire-fem fonde, og støtte derfra vil være et gennembrud ifølge Hans Pilegaard, der slår fast, at man i arbejdsgruppen er på det rene med, at man har et ambitiøst projekt.

Når der søges fonde, kan man ikke slå på, at man har økonomisk opbakning fra kommunen - det er nemlig ikke tilfældet i øjeblikket.

- Så slår vi på, at det er en del af genrejsningen af blandt andet de grønne områder omkring fritidscentret, og at der er stor politisk opbakning til masterplanen, fortæller Hans Pilegaard.

Idéen om et klubhus for alle har vundet opbakning. Således har en række interessenter - blandt andre DBU, sportscollege, forskellige skoler og klubber - tilkendegivet, at de er interesserede i at bruge Klubhus 2020.

Arkkons tegninger indeholder blandt andet en lounge, hvor der bliver udsigt til Bankparkens plæne. Foto: Mads Grinderslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Selvstændige Annette og Claus gik fra alt til ingenting: - Det her skal vi nok overleve

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Annonce