Annonce
Aabenraa

Stort mysterium: Hvem har myrdet legetøjsbossen?

Detektiverne Longfield og Lilydale står klar med kyndig vejledning, hvis de små detektiver sidder fast i mysteriet. Foto: Claus Thorsted
I efterårsferien kan børnene være med til en noget alternativ aktivitet sammen med deres forældre. De skal opklare et mord i Aabenraas gader.
Annonce

Aabenraa: Der er tilsyneladende sket en grusom ugerning i Aabenraa.

Legetøjsbossen B.R. er nemlig forsvundet, og der går stædige rygter om, at han er blevet myrdet. Derfor har byens detektiver brug for børnenes hjælp til at opklare sagen.

Naturligvis er der ikke tale om et rigtigt mord, men i stedet et fiktivt mordmysterium i anledning af skolernes efterårsferie. Hele ugen frem til fredag kan børn, unge og deres forældre troppe op på byens detektivbureau i Storegade 26 og blive sat ind i sagerne. Derefter går jagten ind på den skruppelløse morder.

- Vi udleverer et kort over byen, hvor vi har markeret forskellige interessepunkter, og så er det ellers op til grupperne at sammenstykke en række spor som ligdele, mistænkte og andre hints, så de kan løse mysteriet, fortæller den ene detektiv, Longfield, med det borgerlige navn Ellen Langager Kristensen.

Børnene får udleveret et forstørrelsesglas, som måske kan hjælpe dem i deres søgen efter spor, og ellers skal de bruge deres smartphones til at dokumentere og registrere ligdele, spor og eventuelt gerningssted. Undervejs kan de altid søge tilbage til detektivbureauet for at bede om hjælp.

Mordmysteriet i Aabenraa

Den er helt gal i Aabenraa. Legetøjsbossen B.R. er sporløst forsvundet, og du kan være med til at løse mysteriet.

Aktiviteten, som starter ved Storegade 26, omfatter omkring 15 forskellige interessepunkter i midten af Aabenraa. Børn op til tre år kan deltage gratis, mens andre skal betale 25 kroner pr. person. Børn op til 12 år skal følges med en voksen.

Hvis du løser mysteriet, er du med i lodtrækningen til et gavekort til Shop i City Aabenraa.

Annonce

Inddrager hele byen

Det er Longfields detektivkollega Lilydale, der har fået ideen til den alternative aktivitet i Aabenraa. I virkeligheden hedder hun Mia Lilliendahl Larsen og er indehaver af eventvirksomheden Eventør.

- Jeg kunne godt tænke mig at lave et event, der inddrager hele byen, og som får folk til at opleve deres by med andre briller - eller forstørrelsesglas i det her tilfælde, siger hun.

Hun understreger vigtigheden af, at alle kan være med.

- Men selvfølgelig skal de mindre have mor og far med, for det er faktisk ikke for sarte sjæle. Det er et mordmysterium med et uhyggeligt twist. Der har allerede været unge mennesker, der ikke selv turde finde morderen, men som sendte mor og far i stedet, siger Mia Lilliendahl Larsen.

Det var dog ikke tilfældet med Malene Christensen, som var på sagen med sin datter Maria og sin nevø Nick. Her var det nemlig børnene, der var inde og afsløre morderen.

- Det har været rigtig sjovt. Vi har brugt et par timer inde i byen, og selvom det ikke har været supersvært, har det været en god udfordring, og vi måtte da også lige tilbage til detektiverne og få en hjælpende hånd en enkelt gang, siger Malene Christensen.

Malene Christensen var sammen med sin datter Maria og nevø Nick på sagen sammen. Foto: Claus Thorsted
Der går rygter om et mord, og meget tyder i hvert fald på, at der er sket noget meget bestialsk på et af byens offentlige toiletter. Foto: Claus Thorsted
Rundt i byens butikker er der også blodige spor. Foto: Claus Thorsted
Marie Bill Torstrup Thim var med sin mormor på jagt efter morderen. Her får hun lidt vejledning fra detektiven Lilydale. Foto: Claus Thorsted
Lige som sidste år er byen pyntet med skræmmende figurer. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce