Annonce
Aabenraa

Stort tømrerfirma kan ikke reddes: Nu prøver kurator at sælge de sunde dele

Kraftman A/S er nu erklæret konkurs, og kuratoren, Corna Levin Munch, der er certificeret insolvensadvokat, skal forsøge at få så mange penge som muligt ud af boet til de ventende kreditorer. Arkivfoto: Michael Bager
Det er opgivet at forsøge at redde tømrerfirmaet Kraftman A/S, så der er indgivet konkursbegæring. Kurator arbejder nu på at sælge selskabets igangværende arbejder for at redde medarbejderne. Fristen er to uger.

Aabenraa: Det blev forsøgt, om en konkurs kunne undgås. Forgæves.

Tirsdag måtte Corna Levin Munch, advokat og parter i Kirk Larsen & Ascanius, opgive planen om en rekonstruktion af det store Aabenraa-tømrerfirma Kraftman A/S og indgive en konkursbegæring til skifteretten i Sønderborg.

Nu kæmper hun i stedet for at redde så mange som muligt af firmaets 22 arbejdspladser.

Annonce

- Vi indledte en rekonstruktion for at få arbejdsro til at undersøge, om det var muligt at færdiggøre firmaets entrepriser i det eksisterende regi, men vi er kommet frem til, at det går ikke, forklarer den indsatte kurator for det, der altså nu er et konkursbo.

Det betyder, at alle aktiver i selskabet skal realiseres, og det mest presserende bliver at forsøge at sælge de entrepriser, Kraftman A/S har. Den største er tømrerarbejdet på Aabenraa Kommunes kommende daginstitution ved Lyreskovskolen, Børnehuset Mølleløkke.

- Vi arbejder på at finde en køber til de aktiviteter, så vi kan bevare nogle af de 22 arbejdspladser. Det, der lige nu er sket, er, at medarbejdernes ansættelseskontrakter er suspenderet i 14 dage. Så det er den tid, vi har til at se, om vi kan finde en køber og overdrage i hvert fald nogle af medarbejderne. Og vi tror, det er muligt. Der er interesse for det, forklarer Corna Levin Munch.

Kan der rejses krav?

Herefter skal de øvrige aktiver gøres op. Varelageret skal sælges, det samme skal bilerne, og så skal tilgodehavender inddrives.

Ejeren af Kraftman A/S, Henning Skriver, måtte i slutningen af juli fortælle sine kreditorer, at akutte økonomiske udfordringer skyldtes, at hans tidligere revisionsfirma gennem en periode på fem år havde lavet en alvorlig fejl i forbindelse med regnskabet, så al egenkapital var væk.

Corna Levin Munch skal derfor også på konkursboets vegne undersøge, om der er basis for at rejse et erstatningskrav mod det pågældende revisionsfirma.

- Det skal først afklares, om fejlen betyder, at der reelt er lidt et tab. Det skal der være, hvis man skal kunne rejse en erstatningssag, forklarer hun.

Annonce

Byggeri bliver forsinket

For Aabenraa Kommune betyder indgivelsen af konkursbegæringen, at det manglende tømrerarbejde på Børnehuset Mølleløkke kommer til at forsinke byggeriet mere end den måned, Jesper Juhl Kristensen, afdelingschef i Aabenraa Kommune drift og anlæg, i første omgang forventede.

- Det gør det helt sikkert. Vi afventer, at vi får talt med kurator om, hvad betingelserne er. Der er jo den del åbne parametre i det her lige nu, siger afdelingschefen og oplyser, at kommunen har sat sin egen advokat på sagen.

Holdingselskab er ikke berørt

Kraftman A/S har eksisteret i 14 år og ejes af Henning Skriver.

Konkursen berører udelukkende Kraftman A/S - eller rettere "Selskabet af 22. juli 2021 A/S", som det i forbindelse med rekonstruktionsforsøget blev omdøbt til. Henning Skrivers holdingselskab, Skriver Invest A/S, bliver ikke påvirket af konkursen og har fortsat en egenkapital på knap 18 millioner kroner. 

Henning Skriver er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse, men han er også af kurator blevet bedt om ikke at udtale sig.

Vi arbejder på at finde en køber til de aktiviteter, så vi kan bevare nogle af de 22 arbejdspladser.

Corna Levin Munch. kurator i konkursboet
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Udsigt til jobfest: Næste år vil rekordmange arbejde i Aabenraa

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce