Annonce
Debat

Stort tillykke til både byråd og havn

Læserbrev: Jeg var glad for at se avisens overskrift torsdag d. 30. april: ”Stort areal på Aabenraa Havn skal bruges til boliger”.

Artiklen fortæller om byttehandelen mellem havnen og kommunen: Havnen overtager området ved Enstedværket for det tidligere EV3. Til gengæld overtager kommunen havnens område nord for Kilen.

Det betyder, at de nuværende 16 virksomheder efterhånden flytter fra området, som så kan udvikles til et spændende boligområde og skaffe plads til det visionære museum for kunst og søfart - et museum, der har været diskussioner om i årevis.

Annonce

Denne gang er det ikke bare langsigtede visioner. Der er allerede gang i oprydningen: Rimeco/Uniscraps tidligere område nord for Nyhavn er i øjeblikket ved at blive ryddet.

Sammen med byrådsbeslutningen fra december 2019 om placering af det kommende museum netop på den tidligere Uniscrap-grund nord Nyhavn må det give Aabenraas mange museumsvenner grund til optimisme.

Så hermed et stort til lykke til byråd og havn for denne gode beslutning. Den har været mange år undervejs.

Men om otte måneder har vi jo et nyt og forhåbentlig fremsynet byråd, som sikkert vil gøre sig fortsatte tanker om en spændende byudvikling omkring havneområdet.

Vi må så håbe, at det nye byråd kan fortsætte de visionære tanker med udvikling af et attraktivt område nordøst for Nyhavn. Begynde med en afvikling af risikovirksomhederne og skrotning af olietankene.

Byen vil så være godt på vej med udviklingsplanen om ”Fremtidens Aabenraa - Fremtidens Købstad i 2035”, som blev vedtaget på byrådsmødet 30. april 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce