Annonce
Haderslev

Studerende efter møde med Mette Frederiksen: - Nu føler vi os ikke så glemt

Efter tre kvarter i cyberspace med de to ministre, holdt de studerende, Lasse og Frederikke, (øverst) endnu et virtuelt møde med JydskeVestkysten. Både de og forstander Samuel Friberg (nederst) var glade for mødet.
To afgangselever på Det blå Gymnasium i Haderslev, synes de fik brugbare - og beroligende - svar på deres bekymring for sommerens eksamener, da de to mødte to ministre virtuelt.

HADERSLEV: - Man følte lidt, man var glemt, men vi fik en reminder om, at de har gang i nogle ting om, hvordan vores eksamener skal gennemføres. Man blev informeret om, hvordan fremtiden ser ud.

Lasse Horn-Christiansen var en af de 160 studerende på Det blå Gymnasium i Haderslev, der deltog i det virtuelle møde med statsminister Mette Frederiksen og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Og selv om flere elever brændte inde med en del spørgsmål, fordi Statsministeriets teknik svigtede, - noget der betød, at også Mette Frederiksen røg ud af forbindelsen med omverdenen - var Lasse alligevel mere optimistisk i forhold til sin fremtid, end han var, inden han tændte skærmen derhjemme.

Annonce

- Nu føler jeg mig ikke glemt. Det eneste, man har hørt om i nyhederne har været noget om mutationer. I hvert fald ikke noget om vores eksamener. Det har været helt glemt.


Men jeg er optimist. De sagde, at de skulle i gang med forhandlinger om vores eksamen.

Frederikke Vedsted-Rothmann, Det blå gymnasium


Frederikke Vedstedt-Rothmann er enig:

- Men det var træls, at man ikke fik svar på alle spørgsmål på grund af de tekniske udfordringer. Men jeg er optimist. De sagde, at de skulle i gang med forhandlinger om vores eksamen, siger Frederikke, der syntes, at de tre kvarter var givet godt ud.

Forstander Samuel Friberg roser de studerende for et godt forarbejde, inden mødet fandt sted:

- De har udformet spørgsmål med stort engagement og iver. Det har været spørgsmål, der har været virkeligt relevante for dem. Jeg synes også, at statsministeren og Pernille Rosenkrantz-Theil gav nogle gode svar – det blev ikke kun politiker-snak. Der var fokus på vores studerende, og de talte direkte til dem.

Det blå Gymnasium i Haderslev er den eneste ungdomsuddannelse, der har fået tilbudt dette virtuelle møde de to fremtrædende ministre.

Samuel Friberg blev kontaktet fredag eftermiddag i sidste uge af Børne- og Undervisningsministeriet, så de studerende har haft siden i mandags til at forberede en lang række spørgsmål til de travle ministre, der kun havde de aftalte tre kvarter.

Samuel Friberg ved ikke med sikkerhed, hvorfor netop Det blå Gymnasium i Haderslev blev udvalgt:

- Jeg spurgte ind til det uden at få noget helt konkret svar, men jeg gætter – uden at vide det – på, at det er fordi, vi ligger, hvor vi gør. Om ikke i yder-Danmark så på kanten af yder-Danmark. Man vil gerne have flere uddannelser ud i hele landet.

Netop ønsket om at få mere uddannelse i ”hele Danmark” var et at de løfter, Mette Frederiksen kom med under det virtuelle møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce