Annonce
Erhverv

Succes made in China: Nimalift har løftet sig med højere kvalitet

Autolifte, dækmaskiner og afbalanceringsmaskiner kan ses i de to showroom hos Nimalift. Foto: Carsten B. Grubach
Nichevirksomhed har succes med salg af kinesisk producerede maskiner.

BILLUND: Store kunder som VW, Ford og Toyota har brug for dem. Mindre autoværksteder kan slet ikke leve uden dem, og når private nu også i stigende grad er begyndt at få installeret autolifte deres garager, er der basis for en god forretning for nichevirksomheden Nimalift i Billund.

Overskuddet blev også mere end fordoblet i 2020. De to ejere, Niklas Sørensen og Mads Brink, begge 32 år, ser frem til yderligere vækst, efter at de også har fået godt fat i det svenske marked i salget af autolifte og dækmaskiner, som produceres i Kina.

- Vi købte de første maskiner i 2009, en det var først i 2013, vi oprettede firmaet. Vi har så løbet det i gang stille og roligt, vi har måske gjort det langsommere, end man kunne have gjort det, men vi har ingen gæld, er selvfinansierende og er ikke afhængig af banken,

Annonce
– Regnskabet for det første kvartal i år ser rigtig godt ud – der ligger vi 30 procent over sidste år, selv om vi er ramt af stigende jern- og fragtpriser, siger Niklas Sørensen, den ene af de to ejere af Nimalift. Foto: Carsten B. Grubach

- I begyndelsen var det lidt nørdet, fordi vi begge godt kunne lide at rode med lidt teknik, men vi startede så virksomheden, da jeg var færdig med at læse, siger Niklas Sørensen, der har en kandidatgrad i økonomistyring og tager sig af alt det administrative, men Mads Brink står for salget.

Det er gået op ad bakke for parret, men den helt store spurt er kommet efter 2019.

- Vi fik da kontakt med en kineser, som havde arbejdet på en fabrik, der var gået konkurs, og vi tog sammen med ham til en messe i Bologna. Vi har sammen udviklet nogle ting, så at vi fra at være de bedste med det billige har fået en højere kvalitet og er kommet ind ved nogle af de store fabrikker i Kina og har fået en masse små producenter, som laver noget ekstra for os. Vi kan holde prisen nede og har fået flere kunder til især autolifte og dækmaskiner.

Dyrere jern og fragt

Nimalift har syv ansatte. En enkelt montør tager sig af servicearbejdet i dele af Jylland og på Fyn, servicen i Nordjylland og på Sjælland har Nimalift en aftale om, at andre klarer for dem.

I to showrooms på adressen i Kløvermarken kan man komme tæt på autolifte, dækmaskiner og afbalanceringsmaskiner produceret af jern i Kina.

- Regnskabet for det første kvartal i år ser rigtig godt ud. Der ligger vi 30 procent over sidste år, selv om vi er ramt af stigende jern- og fragtpriser. Det er blevet meget at dyrere at sende med containere, og vi er nødt til at lægge det oven i prisen, for vi vil ikke spare andre steder på produktet, så det koster lidt mere end før, siger Niklas Sørensen.

- Vi har fået en større kundegruppe, og vi skal jo hele tiden finde nye kunder, fordi vores produkter har en lang levetid på 15-20 år. Og der vil være kunder til nye produkter som ergonomiske hjulløftere, batteriløftere til elbiler, som vi har solgt til Ford, og vi har også lige solgt mc-lifte til Kawasaki. Så de er gode kunder for os.

Nimalift fik større millionoverskud

NM Group ApS står bag Nimalift, der fik en gazelle i 2018. I 2020 havde NM Group ApS et overskud på 3,1 millioner kroner før skat. Det er mere end en fordobling fra 1,2 millioner kroner i 2019. Set over selskabets seneste fem regnskabsår er det nyeste regnskab det bedste, når man måler på resultat før skat.

Nimalift, der har specialiseret sig i salget af tosøjlede autolifte, firesøjlede autolifte og saxlifte, sælger de fleste af sine produkter via telefon og nettet og har derfor ikke haft mindre salg under corona-pandemien. Det er kun de to showrooms, der har været lukket ned, og alle ansatte har været i arbejde hele tiden.


Vi købte de første maskiner i 2009, en det var først i 2013, vi oprettede firmaet. Vi har så løbet det i gang stille og roligt, vi har måske gjort det langsommere, end man kunne have gjort det, men vi har ingen gæld, er selvfinansierende og er ikke afhængig af banken.

Niklas Sørensen, Nimalift ApS


Mens der skal sælges mere især i Sverige, skal der stadig besøges flere fabrikker i Kina sammen med agenten, og her venter Niklas Sørensen og Mads Brink på grønt lys, når smittefaren i det land, hvor coronapandemien opstod, er ovre.

I mellemtiden pusles der bl.a. med planer om at en udvidelse med endnu et showroom i de lejede lokaler i Billund.

https://modules.wearehearken.eu/jfm-erhvervplus/embed/7330.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce