Annonce
Sønderborg

Succes med citronbatteri: AGS optaget i Guinness Book of Records

Alssundgymnasiet Sønderborg er nu indehaver af en ægte ”Guinness World Record” med det citronbatteri, eleverne fra gymnasiet med hjælp fra folkeskolerne i nærområdet fremstillede i slutningen af januar. Pressebillede

Sønderborg: I denne uge blev det officielt – Alssundgymnasiet Sønderborg er nu indehaver af en ægte Guinness World Record. Det sker med det citronbatteri, eleverne fra gymnasiet med hjælp fra folkeskolerne i nærområdet fremstillede i slutningen af januar, lyder det i en pressemeddelelse fra AGS.

I alt 1964 citroner endte med at danne 1521 volt – den højeste spænding målt på et frugtbatteri nogensinde.

Fysiklærer Michael Lentfer Jensen modtog diplomet på vegne af skolen, og er nu i fuld gang med at lave diplomer til alle eleverne.

- Fordi det her er resultatet af en helt formidabel holdindsats, fortæller fysiklæreren.

- I begyndelsen gik noget galt med opstillingen. Selvom vi havde testet det hele på forhånd, er det bare noget andet, når 500 elever bygger samtidig, og man har næsten 2000 citroner, forklarer han.

- Så vi var faktisk lige ved at måtte give op, men pludselig fandt vi fejlkilderne, og så lykkedes det til sidst.

Verdensrekordforsøget var en del af fejringen af 200-året for H. C. Ørsted og blev til i samarbejde med organisationen HCØ2020, Danmarks Tekniske Universitet samt Privatskolen Als og Dybbøl-Skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce