Annonce
112

SuperBrugsen-slagter fik nok af drilleri: Det endte med en kniv i låret på kollega

Det var skadens alvor, der fik forurettede til at ombestemme sig og melde sin kollega til politiet. Arkivfoto: Torben Glyum.
En 30-årig mand, der mandag sad på anklagebænken tiltalt for at have kastet en kniv i låret på en kollega i slagterafdelingen i Superbrugsen i oktober 2018, blev idømt tre måneders ubetinget fængsel. Manden forklarede i retten, at der var tale om et uheld.

Kolding: En 30-årig mand blev mandag i Kolding Byret idømt tre måneders ubetinget fængsel, efter han den 16. oktober 2018 cirka klokken 10.40 kastede en kniv i låret på en nu 24-årig kollega i slagterafdelingen i Superbrugsen på Vestre Ringgade.

De to mænd havde været kollegaer i cirka et år og betragtede hinanden som venner, da hændelsen skete.

Den forurettede forklarede i retten, at det havde været en dag i slagterafdelingen ligesom alle andre. De plejede at drille hinanden, når de var på arbejde, og mens den tiltalte stod og panerede nogle frikadeller, kastede forurettede et papir i hovedet på ham. Det skulle han ikke have gjort.

- Jeg prikkede ham i siden, hvorefter han sagde til mig, at hvis jeg gjorde det igen, så ville han smadre mig. Jeg tænkte, at han bare lavede sjov, så jeg kastede et papir i hovedet på ham. Så samlede han kniven op med venstre hånd og kastede den efter mig, sagde forurettede.

Annonce

Måske var det et uheld

Den 30-årige havde en anden udlægningen af sagen. Ifølge ham var der tale om et uheld.

Han forklarede, at han havde vendt sig om i vrede for at sige noget til forurettede, da han ved et uheld kom til at skubbe til en 13 centimeter lang udbenerkniv, der lå på et bord ved siden af ham. Kniven fløj hen ad bordet og endte ti centimeter dybt inde i låret på den forurettede.

- Jeg havde selv lagt kniven på borden, men jeg havde glemt, at den lå der. Jeg ramte den ikke med vilje, sagde han.

Der var en tredje kollega til stede i lokalet, da kniven fløj igennem luften, men hun så ikke, om kniven blev kastet bevidst, eller om den blev skubbet til ved et uheld.

Da blodet begyndte at strømme ud af låret, bandt de to mænd en kompresforbinding rundt om såret i låret, mens den tredje kollega ringede efter en ambulance, som ankom på stedet kort tid efter. Den 30-årige hjalp med at bære den forurettede ud i ambulancen.

I første omgang forklarede forurettede til ambulancefolkene, at han havde haft kniven i lommen, da han var faldet ved et uheld.

- Jeg fortalte en dækhistorie til lægerne, fordi jeg ville beskytte min kammerat.

Han var i livsfare

Det ændrede sig, da han ankom på hospitalet og lægerne tog forbindingen af. Lægerne fortalte ham, at skaden var meget mere alvorlig end først antaget.

Kniven havde ramt forsiden af højre lår - cirka 20 centimeter fra lysken. Den havde skåret cirka ti centimeter ind i låret, hvor den havde skåret to huller i lårbenpulsåren, som bragte den forurettede i livsfare. Han blev straks opereret, men som følge af operationen opstod der en blodprop i låret, hvilket betød, at han måtte opereres igen senere samme aften. Efter konsultation med lægerne besluttede han sig for at melde hændelsen til politiet næste dag.

Som følge af ulykken gik der tre en halv måned, før forurettede var tilbage på arbejde. Han står i dag tilbage med et 20 centimer langt ar på låret, og han har stadig nogle problemer med at bevæge sig.

Den tiltalte, som kom til Danmark fra Polen, da han var ni år gammel, blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, en advarsel om udvisning samt betaling af erstatningsbeløb på 23.475 kroner.

- Der er ikke tilstrækkeligt bevis for, at du har gjort det med vilje, men du burde have overvejet sandsynligheden for, at han kunne komme til skade, sagde dommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

EfB

EfB lejer svensk forsvarsspiller i Malmö

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];