Annonce
Erhverv

Sydbank køber sig ind i stort leasing-samarbejde

Sydbank bliver nu en del af samarbejdet Opendo, der skal sikre bedre leasing-muligheder for kunderne. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Opendo køber Alm. Brand Leasing af Sydbank, som samtidig træder ind i pengeinstitutternes leasing- og finansieringssamarbejde.

Erhverv: Sydbank indtræder i partnerskabet Opendo, der er et samarbejde mellem danske pengeinstitutter og et forsinkringsselskab. Det sker, i forbindelse med at Opendo køber Alm. Brand Leasing af Sydbank. Alm. Brand Leasing var en del af handlen, da Sydbank i 2020 købte Alm. Brand Bank.

Opendo fokuserer på at gøre leasing og finansiering fleksibel og samtidig gøre finansielle løsninger mere simple. Det sker via kundernes egne rådgivere og giver aktørerne i Opendo mulighed for at finansiere kundernes leasing gennem egne indlånsoverskud.

Opendo tæller 14 pengeinstitutter og Købstædernes Forsikring, som alle har erfaringer med samarbejde på tværs gennem flere sektorsamarbejder heriblandt Totalkredit. Hovedtanken bag Opendo er at udnytte pengeinstitutternes distributionskraft og aktivere de indlånsoverskud, som pengeinstitutterne ligger inde med.

Annonce

Nye muligheder

Målet er at genvinde noget af det terræn, der i dag varetages af konkurrerende leasing- og finansieringsselskaber, forklarer Jacob Bangsted Christensen, administrerende direktør i Opendo.

- Vi ser i disse år en voldsom transformation, hvor kunderne går fra at eje deres ting til at lease og leje og kunne gøre brug af dem på en mere fleksibel måde. Det sker ikke mindst inden for privatleasing af biler, hvor vi allerede for et par år siden kunne se, at halvdelen af nye biler blev registreret til leasing. Men fremtiden byder også på langt mere innovative og fleksible finansieringsmuligheder til anskaffelse af eksempelvis elektronisk udstyr, hvidevarer, møbler og meget andet. Den udvikling vil fortsætte, og det skal pengeinstitutterne være en del af, siger direktøren.

Bjarne Larsen, bankdirektør i Sydbank, ser gode muligheder i samarbejdet, hvor man køber omkring ti procent af Opendo.

- Vi kan se trenden med, at kunderne søger adgang frem for ejerskab vokser, eksempelvis gennem leasing eller deleløsninger. Det er netop det marked, Opendo vil understøtte, siger Bjarne Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce