Annonce
Sydjylland

Sydbanks bestyrelse fuldtallig efter magtkamp

Sydbanks bestyrelse er atter fuldtallig efter uro. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank præsenterede tirsdag to erfarne bankfolk til bestyrelsen, som dermed er fuldtallig, efter at fire medlemmer forlod den i september i forbindelse med en magtkamp med topchef Karen Frøsig.
Annonce

Sag: Sydbanks bestyrelse er atter fuldtallig, fire måneder efter at fire medlemmer - herunder formand og næstformand - forlod den og efterlod et stort hul.

Tirsdag blev to nye medlemmer således valgt ind. Det drejer sig om Henrik Hoffmann og Søren Holm. Førstnævnte er tidligere kreditchef i Danske Bank, hvor han også var en del af divisionsledelsen for Business Banking. Søren Holm er tidligere koncerndirektør i Nykredit.

Dermed når formand Lars Mikkelgaard-Jensen at leve op til sin udmelding tidligere i januar, hvor han lovede, at banken senest ved udgangen af januar ville præsentere de to nye ansigter.

Sydbanks bestyrelse blev splittet fra hinanden, da daværende formand Torben Nielsen sammen med næstformanden og to øvrige medlemmer i september trak sig. Det skyldtes uenighed om ledelsen og den fremtidige strategi, lød det.

Ifølge avisen Danmark og andre medier var årsagen en længerevarende uenighed mellem de afgående medlemmer og særligt administrerende direktør Karen Frøsig. Dele af bestyrelsen ønskede således at iværksætte en sparerunde og åbne sig mere mod fusioner. Det var direktionen og flere bestyrelsesmedlemmer imod.

Bankens repræsentantskab valgte i oktober de to første erstatninger i skikkelse af advokat Jon Stefansson og administrerende direktør Gitte Poulsen. Nu følger altså en duo med tilsammen 33 års erfaring fra banksektoren, skriver Sydbank tirsdag i en pressemeddelelse.

Annonce

Fremad

De to nye medlemmer vil kigge fremad, understreger de.

- Det, der er sket tidligere, er jo ikke noget, vi beskæftiger os med. Vi må kigge fremad og arbejde positivt sammen, understreger Henrik Hoffmann, mens Søren Holm supplerer:

- Jeg kender Sydbank gennem mange år, og for den sags skyld også Karen Frøsig, og jeg ved, at det er en meget kompetent ledelse, vi har med at gøre. Så jeg ser frem til at være en del af bestyrelsen.

Lars Mikkelgaard-Jensen mener, der er en god grund til, at det har taget fire måneder at finde de egnede kandidater.

- Når man skal besætte seniorroller, hvad enten det er i en daglig ledelse eller i en bestyrelse, så tager tid at finde de rigtige. Så fire måneder er ikke lang tid. Og vi har helt enkelt ville være grundige, forklarer Lars Mikkelgaard- Jensen, der er godt tilfreds med den nye bestyrelse.

- Vi har fundet to topkompetencer inden for bankverdenen. Jeg er meget glad for, at både Søren og Henrik har takket ja, og jeg ser meget positivt på fremtiden.

Sydbanks bestyrelse består nu af otte medlemmer valgt af repræsentantskabet, og fire medlemmer, der er valgt af bankens medarbejdere.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Lars Mikkelgaard-Jensen som formand og Jacob Christian Nielsen som næstformand.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce