Annonce
Erhverv

Tønder-virksomhed kåret som årets mest innovative i kæmpekoncern

Tommy Seeberg, administrerende direktør for Hydro Precision Tubing Tønder, fik overrakt beviset for, at han står i spidsen for virksomheden bag årets mest innovative produkt i hele Hydro-koncernen af øverste chef Hilde Merete Aasheim - netop kåret som verdens 13. mest indflydelsesrige forretningskvinde af det amerikanske magasin Fortune. Pressefoto
Hydro Precision Tubing Tønder har udviklet en lettere og stærkere type stivere til biler, som snart vil være at finde i alle nye BMW'ere. Produktet er samtidig kåret som årets mest innovative af slagsen i Hydro-koncernen med 35.000 medarbejdere på verdensplan.

TØNDER/OSLO: Tommy Seeberg, administrerende direktør, fik sig en stor overraskelse, da han deltog i den verdensomspændende Hydro-koncerns årlige topchef-møde i slutningen af september.

Mødet foregik i Oslo, hvor de 300 øverste ledere for organisationen med 35.000 medarbejdere samlet set satte hinanden stævne, og hvor årets priser for bedste resultater, bedste sikkerhedstiltag og bedste innovationer i koncernen blev uddelt. Her var Hydro Precision Tubing Tønder nomineret som én af 140 virksomheder, og Tønder-direktøren blev kaldt på scenen som vinder af innovationskategorien.

Hydro Precision Tubing har udviklet et nyt produkt til BMW - nærmere bestemt stivere, der er både lettere og har større styrke end det tidligere produkt på markedet. Produktet vil i fremtiden komme til at sidde i alle nye BMW-modeller.

- Det er et stort gennembrud for os, og vi har lige bygget vores produktionslinje op, så vi er klar til at sætte produktionen i gang i stor skala sidst på året, siger Tommy Seeberg.

Og det er altså ikke kun som ekstern samarbejdspartner som BMW, der glæder sig over de innovative tanker fra Tønder. Også øverst oppe i det interne Hydro-hierarki vækker de nye stivere begejstning.

- Jeg havde absolut ikke forventet, at vi ville vinde. Min egen favorit var vores brasilianske virksomhed, der er kommet langt med en ny filterteknologi, forklarer en positiv overrasket Tommy Seeberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce