Annonce
Esbjerg

Teenagere laver telefonfis: Pizzeria bedraget for flere tusinde kroner

Fanø Pizza har været udsat for bedrageri af en gruppe unge, som bestiller pizzaer, men aldrig betaler. Tab 3000-5000 kroner. Foto: Jakob Schultz
Mostafa Hosini ejer Fanø Pizza, og på det seneste er han blevet bedraget for op til 5000 kroner, efter en gruppe unge gang på gang har bestilt store mængder pizzaer uden at hente dem. Politiet har kontakt til de unge fannikere, men Mostafa Hosini vil ikke hive dem i retten.
Annonce

Fanø: En pizzamand på Fanø er godt træt af at smide masser af pizzaer i skraldespanden. Pizzaerne fejler ingenting, men siden midten af april er ejer af Fanø Pizza Mostafa Hosini blevet bedraget for mellem 3000-5000 kroner af en gruppe unge mennesker i aldrene 16 og 17 år. Fem gange har de bestilt en masse pizzaer hos Mostafa Hosini, men de er aldrig kommet for at hente dem. Og dermed har de heller ikke betalt.

- På et tidspunkt skulle vi have en taxa til at bringe en stor ordre pizzaer ud til en adresse på Fanø, som vi havde fået fra dem, der havde bestilt. Så ringer taxamanden til dem, der har bestilt og spørger, hvor han helt præcist skal køre hen. Og så svarer de bare, at de faktisk bor i København. Det var pizzaer for 800 kroner, der røg i skraldespanden, siger Mostafa Hosini, der ikke selv har udbringning.

Mostafa Hosini forstår ikke helt, hvorfor de gør det, men de seneste måneders corona-nedlukninger kan være en forklaring.

- Måske er det, fordi de går og keder sig, nu hvor de ikke har haft andet at lave under corona-krisen, siger ejeren.

Det er træls for ham, at han er nødt til at bruge tid og penge på bestillinger, der alligevel bare ender i skraldespanden. Det går også ud over ventetiden på de andre bestillinger.

- De driller os bare. Jeg har tabt en masse penge, og jeg ved ikke, om forsikringen dækker det. Jeg arbejder for at lave en masse pizzaer, så det er ikke en god oplevelse, når jeg er nødt til at smide dem ud igen.

Annonce

Går ikke i retten

Mostafa Hosini mangler at kontakte sin forsikring for at høre, om de vil dække tabet. Dog er det ikke noget, han sætter næsen op efter. Han oplyser også, at øens landbetjent har kontakt til de fire til fem unge, der står bag bedrageriet. Men Mostafa ønsker ikke at hive dem i retten.

- Jeg kommer ikke til at gå i retten, da jeg ikke har råd til at betale 10.000 kroner til advokater. Det får jeg ikke noget ud af, og jeg kender ikke andre veje, siger han.

Men efter bedrageriet vil Mostafa ikke lade sig snyde igen.

- Jeg vil til at kræve, at folk betaler med Mobilepay, før jeg overhovedet går i gang med pizzaerne. Så er pengene nemlig kommet, før jeg begynder at lave pizzaerne. Det er den bedste løsning, siger Mostafa Hosini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Livsstil

1870 motionister får mere plads

Annonce