Annonce
Digitalt

Test af Argon SA 1: Flot og lille forstærker dækker de fleste behov

Argon AudioSA 1 er utrolig kompakt, flot designet og minimalistik med sine fem dioder, en strømknap udgang til høretelefoner og én knap til både volumen og kildevalg. Pr-foto

Danske Argon Audio har med SA 1 lavet en flot designet og meget funktionel forstærker, der tager højde for både streaming, lyd fra tv og spillekonsol samt pladespiller.

Annonce

Højtalermarkedet bliver i disse år oversvømmet med aktive højtalere, der overflødiggør forstærkere, og danske Argon Audio er selv langt fremme i skoene på den front – læs bare vores anmeldelse af Argon Audio Forte A5.

Der bliver dog fortsat produceret rigtig mange, rigtig gode passive højtalere – og brugtmarkedet for passive højtalere er desuden uhyre attraktivt i disse åre som følge af ovenstående tendens.

Hvis du ikke vil hælde al din teknologi ind i en aktiv højtaler, eller du allerede har nogle gode passive højtalere, du vil beholde, så har du brug for en forstærker. Her er Argon Audio SA 1 værd at se nærmere på.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Flot, kompakt, funktionel

Argon Audio SA 1 måler kun 22 x 25,2 x 6,3 cm. Det er en af de mindste forstærkere, jeg har testet – faktisk er den ikke meget større end den forforstærker, jeg har sluttet til min gamle Sony-pladespiller. Den forforstærker bliver dog overflødig med SA 1, der kommer med phono-forforstærker (RIAA) indbygget samt en stereo line-in til fx en cd-afspiller.

Du får det optimale ud af din bluetooth-lyd, da SA 1 streamer i både aptX HD og ACC, og så er der to optiske indgange til fx fjernsynet og spillekonsollen/bluray-afspilleren.

Argon Audio SA 1 har 32-bit ESS Sabre DAC indbygget og en udgangseffekt på 2 x 40 watt i 4/8 ohm.

Alt i alt imponerende, ikke mindst størrelsen taget i betragtning, og så er den flot at se på med sit minimalistiske ydre i blød, hvid plastik med runde hjørner.

Annonce

Hvad er hvad

SA 1 er så minimalistisk designet, at der ikke er noget display. Fem blå dioder viser, hvilket output der er valgt – og om forstærkeren er tændt eller ej. Det gør det indledningsvist lidt svært at navigere i hvilken lydkilde, der er aktiv - men her kommer den ditto minimalistiske, hvide fjernbetjening i spil. Den er intuitiv og nem at bruge og virker på god afstand – også gennem stoflåger.

Argon Audio SA 1 opdager desuden selv, hvis man tænder sit fjernsyn, og skifter til dén lydindgang. Har du et nyere Samsung- eller Sony-tv, kan du styre volumen med fjernsynets fjernbetjening.

Hvis man som undertegnede over årene har nedgraderet både antal og størrelse på højtalerne, til man slutteligt er i et kone-venligt stereo-setup, så er Argon Audio SA 1 værd at se nærmere på. Den dækker langt de fleste behov for mange, den er flot at se på, og så er den vejledende pris på 2.499 altså kniv-skarp - du får meget mere lyd for pengene, end prisen lægger op til.

Pris og tilgængelighed: Argon Audio SA 1 kan købes hos Hi Fi Klubben eller direkte hos Argon Audio for 2.499 kr.

Den runde knap styrer både volumen og kan bruges til at vælge input. Sidstnævnte er indledningsvist vanskeligt at navigere i, da der ikke er noget display - kun blå dioder. Fjernbetjeningen kan dog hjælpe, og SA 1 formår også selv at registrere lyd-input og skifte til den rigtige kilde. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce