Annonce
Tønder

Thai-restaurant undervejs: Nye forpagtere åbner i Højer

Det tidligere Motel Højer ligger på Nørrevej og er de seneste år gået under navnet Åndehullet. Det har otte værelser med 22 sengepladser. Arkivfoto: Martin Franciere
Fra den 15. juli står et fynsk ægtepar for driften af det tidligere Motel Højer. De vil køre motellet videre, men som noget nyt vil de også åbne en restaurant i lokalerne.

HØJER: Det tidligere Motel Højer er blevet forpagtet ud. Fra den 15. juli er det således ægteparret Nu og Peder Haahr, der råder over bygningen med de 22 sengepladser samt øvrige lokaler. Udover overnatningsmuligheden får stedet nu også en ny funktion.

- Det, der er basistanken, er at drive hotellet stadigvæk som hotel, og samtidigt lave en thairestaurant, der også laver takeaway, siger Peder Haahr.

Til dagligt er han skoleleder på Vestfyn og har dermed ingen brancheerfaring, men det har hans hustru derimod. Hun har nemlig arbejdet i flere thairestauranter i Danmark og haft sine egne restauranter i Thailand.

Annonce

Selvom parret bor på Fyn, så har de for nyligt købt et sommerhus i Højer, og det var herigennem at de fik øjnene op for det gamle motel.

- Vi har kigget efter thairestaurant-muligheder før og var godt i gang i foråret 2020. Vi havde stort set lavet aftaler et andet sted, men så blev det hele kuldkastet af coronaen. Så var det i forbindelse med, at vi købte sommerhuset herovre, at vi fik kontakt med Kaare og Ying (ejerne af bygningen, red.), og det var dem, der var med til at formidle muligheden for, at vi kunne oprette det her i Højer, siger Peder Haahr.

Derudover faldt valget på Højer, fordi restauranten kunne skille sig ud fra de øvrige.

- Det interessante ved området er, at der ikke ligger nogle andre thairestauranter i et ret stort område, der findes ikke rigtig andre, siger Peder Haahr.

Flere turister

Ejeren af bygningen, Kaare Holler Jessen, driver også Marskhotellet på Torvet i Højer. I januar satte han Motel Højer til salg for at kunne fokusere sin arbejdskraft på ét hotel. Der har været flere bud på bygningen, men det er aldrig lykkedes at blive enige med køberne om en pris.

- Jeg havde først sat det til slag, men har så fortrudt og vil i stedet forpagte det ud. Så kom jeg i kontakt med Nu og Peter, og de vil gerne lave en restaurant. Det har vi brug for i byen, så der blev jeg rigtig glad, siger han.


Så kom jeg i kontakt med Nu og Peter, og de vil gerne lave en restaurant. Det har vi brug for i byen, så der blev jeg rigtig glad.

Kaare Holler Jessen, ejer af bygningen Motel Højer.


Kaare Holler Jessen kalder situationen for ideel - ikke kun for sin egen forretning men også for byen generelt.

- Der er flere ben i det. Hvis jeg kigger på min egen forretning på Torvet, så des flere spisesteder der er i byen, des større er chancen for, at folk bliver længere. Hvis jeg kigger for hele området, så vil der også komme flere turister til byen, siger han.

Det er Kaare Holler Jessen, som ejer og tidligere har drevet Motel Højer, der de seneste år har haft navnet Åndehullet. Han har valgt at forpagte stedet ud for at kunne fokusere 100 procent på driften af Marskhotellet, der også ligger i Højer. Arkivfoto: Martin Franciere.
Annonce

Presset plan for åbning

I øjeblikket arbejder de nye forpagtere på højtryk, for de håber at kunne åbne restauranten blot to dage efter overtagelsen nemlig lørdag den 17. juli.

- Vi har gang i alverdens ting nu her, vi håber at være i stand til at åbne den 17. juli, men vores plan er lidt presset, det kan vi godt se, men vi kæmper med det, siger Peder Haahr.

De tidskrævende opgaver er blandt andet af få lavet aftaler med leverandører og få indhentet de rette tilladelser, for selve lokalerne skal der ikke gøres meget ved.

- Vi skal have suppleret lidt i køkkenet, i forhold til hvad der er behov for i det thailandske køkken, men ellers er det meste klar. Hvis det kun var praksis i forhold til at gøre klar, så var vi helt sikkert klar til den 17. Men vi håber stadig, siger Peder Haahr.

Annonce
Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Erhverv For abonnenter

Kim har fået rigtig travlt med golf og gastronomi: Nu bliver "familien" lagt på is

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Tønder

TM Tønder fik has på sjællandsk angrebstaktik

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce