x
Annonce
Sønderborg

Thomas Eje sætter kunstner-ejendom til salg

Thomas og Katherine Scrivens Eje foran ladebygningerne, som er omdannet til galleri og kulturhus. Foto: Timo Battefeld
Thomas Eje og Katherine Scrivens Eje har sat deres landejendom med koncertsal og galleri til salg. Kunstnerparret vil blive 'i omegnen'.

Sydals: Thomas og Katherine Scrivens Eje har sat deres 410 kvadratmeter store landejendom i Skovby på Sydals til salg efter 11 år på Als. Landejendommen plus udbygninger på knap 1300 kvadratmeter med koncertsal og galleri og 9000 kvadratmeter jord er sat til salg for 4,6 millioner kroner.

- Huset er for stort, det er en meget voldsom og stor opgave. Vi vil gerne have noget mindre, men vi vil stadigvæk blive i omegnen. Vi forsvinder ikke. Men vi vil ikke købe noget nyt, før vi har solgt. Vi ved jo ikke, om der går to dage eller flere måneder, siger Thomas Eje.

Thomas Eje og Katherine Scrivens Eje har siden 2008 boet på landstedet Harbæksgaard i Skovby på det sydlige Als. Parret havde fra begyndelsen en idé om at omdanne stald og sidebygninger til et kulturhus for kunst og musik. Først blev den gamle stald på 700 kvadratmeter omdannet til galleri. Sidste år flyttede parret ind i shoppingcentret Borgen i Sønderborg, hvor de også har galleri.

- Vi har haft det sjovt med galleriet på Sydals, og det er nu flyttet i Borgen på ubestemt tid. Der kommer ikke nogen forbi på Harbæksgaard. Så Borgen er en god ting, og vi tager alt som en ny udfordring, siger Thomas Eje.

Annonce

Vi bruger ikke det halve af huset. Vi har det sjovt med forandringer, så må vi se, hvad vi kan finde på.

Thomas Eje, entertainer

Stald blev koncertsted

I 2018 blev der også plads til musik i landejendommen på Sydals. En sidebygning til galleriet fik scene, stole til publikummer, bar og handicapvenlige toiletter. Stedet fik navnet Kulturhus Harbæksgaard, som lagde hus til mange koncerter.

- Vi har haft mange gode koncerter, men døgnet har kun 24 timer. Hvis vi havde haft 48 timer i døgnet og flere kræfter, så var det måske gået. Vi havde alle kasketter på selv og havde ikke tid til alt det andet som at male. Vi har haft det sjovt, og det fungerede, men vi overkommer det ikke, fortæller Thomas Eje.

Han er 62 år, og Kathrine Scrivens Eje er 54 år.

- Vi bruger ikke det halve af huset. Vi har det sjovt med forandringer, så må vi se, hvad vi kan finde på, siger Thomas Eje.

Parret har siden januar boet i et lejet hus i byen Nejra nær Málaga i Spanien. Her arbejder parret på en udstilling til en golfklub i Marbella. Desuden har Thomas Eje givet tre koncerter samt har en mere i kalenderen.

Koncertsalen, hvor der det seneste halvandet år har været flere koncerter. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce