Annonce
Esbjerg

Tidligere EfB-raket i inkassosag: Løber fra elregning

Emmanuel Oti Essigba har efterladt sig en elregning i Esbjerg. Nu forkyndes regningen i Statstidende. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017
Den forhenvenærende EfB-spiller Emmanuel Oti Essigba skylder penge for manglende betaling af strøm i sin lejlighed i Esbjerg. Forholdet er nu blevet forkyndt i Statstidende.

Esbjerg: Den nu forhenværende offensivspiller i EfB, Emmanuel Oti Essigba, brød med sin fart igennem lydmuren i Superligaen uden videre succes med at finde frem til netmaskerne.

Men den ghanesiske raket kan ikke løbe fra, at han har efterladt en elregning i Esbjerg.

Emmanuel Oti Essigba, der boede i en lejlighed i Esbjergs midtby, skylder således elselskabet 1.458,37 kroner i manglende betaling for strøm, og de penge vil Syd Energi Salg A/S gerne have fingre i. Med såkaldt grundafgift på 400 kroner og et inkassosalær 840 kroner løber det samlede beløb faktisk op i 2.698,37 kroner.

Men fordi Syd Energi ikke kan få fat i Emmanuel Oti - endsige kender hans nuværende opholdssted - har selskabet nu forkyndt kravet offentligt via Statstidende.

Heraf fremgår også, at Emmanuel Oti inden der er gået 14 dage skal give Fogedretten ved Retten i Esbjerg besked, hvis han har indsigelser mod kravet. Sker dette ikke vil betalingspåkravet få samme bindende virkning som en dom.

Emmanuel Oti og EfB afbrød samarbejdet i efteråret, hvor EfB dengang takkede for samarbejdet, idet man anførte, at potentialet ikke var blevet forløst, ligesom spilletiden havde været knap.

Ifølge webstedet transfermarkt.com befinder Emmanuel Oti sig nu i den indonesiske klub Madura United FC, hvor han tidligere i denne måned blev præsenteret for klubbens fans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce