Annonce
Esbjerg

Tidligere erhvervsdirektør fra Billund bliver chef for Esbjerg-Fanøs nye turisme-selskab

Hans Peter Folmann har i de seneste to år stået i spidsen for Billund Erhvervsfremme. Han fratrådte i september, da foreningen søgte en anden profil. Nu bliver han destinationschef for Esbjerg-Fanø kommuner. Arkivfoto: André Thorup.
Den tidligere direktør for Billund Erhvervsfremme, Hans Peter Folmann, skal samle trådene og sikre destinationsselskabet for Vadehavsturismen styrke.
Annonce

Esbjerg/Fanø: Esbjerg og Fanø kommuner har fundet chefen for det nye selskab for turisme i Vadehavsområdet.

Valget er faldet på 50-årige Hans Peter Folmann, der gennem de seneste 15 år har arbejdet med oplevelsesindustrien gennem salg og marketing i Lego, som projektansvarlig for etableringen af Legohouse og senest som turist- og erhvervschef i Billund Erhvervsfremme.

Hans Peter Folmann tiltræder få uger efter, at et flertal i Tønder Byråd endegyldigt vragede et fremtidigt samarbejde i et fælleskommunalt destinationsselskab, der skal styrke natur- og oplevelsesturisme i Vadehavsområdet, og i stedet gik med i Destination Sønderjylland.

Dermed er det alene Esbjerg og Fanø kommuner, den nye destinationschef - der i øvrigt er født og opvokset i Ribe - skal koncentrere sig om.

Annonce

Stort potentiale

Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) glæder sig over valget blandt godt en snes kvalificerede ansøgere:

- Det har været en spændende proces med mange gode kandidater, så vi har stået i et luksusproblem. Det har været vigtigt at få den plads besat, så vi kan komme videre og få turisme-aktiviteterne forankret i det nye setup, siger Jesper Frost Rasmussen, der sammen med Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (Alt.), Jørgen Seifert fra Fanø, direktør for Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk, og Claus Pedersen fra Danhostel Ribe har siddet i ansættelsesudvalget.

Hans Peter Folmann ser stort potentiale i destinationen, som han nu skal stå i spidsen for:

- Historien, arkitekturen, kulturen, naturen, Vadehavet og Vesterhavet samt en moderne storby er den cocktail, ingen andre destinationer kan byde på. Potentialet er stort, men det er også en opgave at finde den rigtige balance i udviklingen af destinationen samt at få alle aktører og interessenter med på denne spændende og krævende rejse, siger Hans Peter Folmann, der har en international uddannelse indenfor salg og marketing.

Sofie Valbjørn, der er formand for det såkaldte forberedelsesudvalg for det nye destinationsselskab, siger, at hun "er sikker på, at vi med Hans Peter Folmann har fundet den rigtige chef til at få destinationen etableret i et tæt samarbejde med den kommende bestyrelse og med hele turisterhvervet i vores to kommuner".

Destinationsselskabets navn er i øvrigt ikke endeligt fastlagt - arbejdstitlen er Destination Vadehav og Vesterhav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce