Annonce
SønderjyskE Fodbold

Tidligere Kolding IF-målmand træner med i SønderjyskE

Jens Rinke (i gult) og Kolding IF mødte i januar SønderjyskE i en træningskamp i Haderslev. Nu træner Rinke med SønderjyskE-logo på brystet på den samme kunstgræsbane. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Kontraktløse Jens Rinke holder handskerne varme i SønderjyskE, hvor andenmålmanden er på vej tilbage fra en skade. Om det skal blive til mere, end blot en træningsaftale er endnu uvist.

SønderjyskE: De sidste bolde på SønderjyskE's træningsbane blev torsdag samlet op af en målmand, der på én gang er ny og velkendt i klubben.

Iført orange Uhlsport-handsker stod 29-årige Jens Rinke for den sidste del af oprydningen efter formiddagstræningen. Ikke fordi han ville være flink, men fordi han netop havde tabt et spil "overligger".

Jens Rinke træner i øjeblikket med i SønderjyskE, efter at han fra 1. februar ikke længere er på kontrakt i Kolding IF.

- Han er endt i en ærgerlig situation med Kolding. Han er et velkendt ansigt her i klubben, og jeg kender ham fra min tid på heden (i FC Midtjylland, red.), fortæller cheftræner Glen Riddersholm.

- Vi har en situation, hvor Nikola Mirkovic stadig er på vej tilbage fra en skade. For at kunne have målmænd nok til træning, så står Rinke standby de gange, vi har brug for ham, indtil han finder en aftale med en klub. Han er her for at holde sig i gang. Vi tager med glæde imod hans hjælp.

Lige nu er aftalen blot, at Jens Rinke træner med. Der er ikke afklaring på, om det skal blive til mere.

- Det er endnu uvist, siger Glen Riddersholm.

Han forventer, at Mirkovic er klar til at sidde på bænken på søndag mod Hobro som reserve for Sebastian Mielitz.

Annonce

Ud at mærke bolden

1. divisionsklubben Kolding IF har skruet op på deltid, og det kunne førstemålmanden Rinke ifølge Kolding IF's hjemmeside ikke få til at hænge sammen med jobbet.

Jens Rinke har ikke fundet en ny klub, og derfor passer det ham godt at kunne hjælpe til i SønderjyskE.

- Efter mit brud med Kolding 1. februar har jeg ikke haft noget sted at holde mig i gang. Jeg har snakket lidt med Glen og Toivo (Vadum, målmandstræner, red.). Vi fandt ud af en løsning i de her dage i vinterferien, så jeg kunne komme ud at mærke bolden lidt igen og mærke stemningen, siger målmanden.

- Jeg er glad for at få muligheden.

Han håber på en snak og en evaluering med klubben i den nærmeste fremtid.

- Vi skal evaluere lidt på det. Så må vi se, hvad der kan komme ud af det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce