Annonce
Kolding

Tidligere kulturminister og Designskole-rektor køber nordjysk gård kendt fra populært tv-program

Tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen, der selv er fra det nordjyske, har købt Lykkegaard sammen med sin mand, Søren Nielsen. Hun er også tidligere rektor for Designskolen Kolding, men er i dag formand for Unesco-nationalkommission. Arkivfoto: Søren Gylling
Elsebeth Gerner Nielsen og Søren Nielsen bor i Kolding, men parret har overtaget nordjysk gård, der blev landskendt gennem populært tv-program.

Kolding: Hvis du har fulgt med i programmet Skattejægerne på DR1, så har du også været omkring på Lykkegaard i nordjyske Tversted. Herfra har de hidtidige indehavere, Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen, gennem flere år drevet galleri og antik-butik, og siden 2011 har gården og ejerparret spillet en væsentlig rolle i det populære tv-program om at købe og sælge antikviteter og gode loppefund.

Program-serien er lukket efter adskillige sæsoner, og nu er det også ved at være slut med Lykkegaard, sådan som seerne har lært den at kende. På firmaets Facebook-side kan man læse således: "2022 bliver vores sidste sæson på Lykkegaard, og butikken lukker endeligt søndag d. 23. oktober 2022. Inden da skal vi hen over sommeren have mange gode handler og hyggelige samtaler med vores kunder, og det glæder vi os til".

2022 bliver vores sidste sæson på Lykkegaard, og butikken lukker endeligt søndag den 23. oktober 2022. Inden da skal vi hen over sommeren have mange gode handler og hyggelige samtaler med vores kunder, og det glæder vi os til.

Ejerne af Lykkegaard på Facebook

Og køberne af gården er den tidligere kulturminister og rektor for Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, og hendes mand, Søren Nielsen, der er administrerende direktør for tegnestuen Mejeriet, der har adresse i Kolding Åpark. Privat er parret bosiddende i Kolding, og - fortæller Søren Nielsen - der er aktuelt ikke andre planer.

Annonce

Han bekræfter købet af Lykkegaard og oplyser dertil, at den pt. er lejet ud. Men derudover har hverken han eller Elsebeth Gerner Nielsen andre kommentarer til deres fremtidsplaner for den nordjyske ejendom.

Lykkegaard åbner i april

Lykkegaard har ligget på bakken i den sydlige udkant af Tversted i flere hundrede år. Skriftlige kilder bekræfter dette i hvert fald tilbage til slutningen af 1700-tallet. De nuværende bygninger er opført i perioden 1885-1915.

Ordet "lykke" betyder i øvrigt i denne sammenhæng en indhegning, og der findes mange gårde og personer i Danmark, der hedder Lykkegaard.

Butikken på Lykkegaard holder lukket i øjeblikket, men den genåbner den 8. april til sin afsluttende sæson med galleri og salg af antikviteter. Programserien om Skattejægerne er ganske vist lukket, men samtlige de mange programmer ligger stadig tilgængelig på dr.dk/drtv.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Nordtyskland

Vaccine er slet ikke godkendt til småbørn: Alligevel giver tysk læge også de yngste under fem år prik mod corona

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

EfB

Se EfB-videoanalysen: Strunck og Holten stod stærkt i billedet, men ellers var det generelt en tynd kop te

Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

EfB

Se alle billederne: Stærk slutspurt sikrede Esbjerg den første sejr i 2022

Annonce