Annonce
Sønderjyske Fodbold

Tilbagevendt midtbanekriger er i fin form: - Han ville kunne bidrage allerede i dag

Man kan godt slå sig på Adama Guira. Det gjorde AaB's Jakob Ahlmann for eksempel her i en kamp mellem AaB og SønderjyskE i 2015. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Adama Guira tager sig godt ud i tests og til træning, selvom han ikke har været tilknyttet en klub siden oktober, fortæller cheftræner Glen Riddersholm. Det nødvendige papirarbejde er dog ikke på plads, så Adama Guira er ikke i pokaltruppen onsdag.

Fodbold: Det er anden gang, at Adama Guira kommer til SønderjyskE.

Og det er anden gang, at Glen Riddersholm henter Adama Guira til en klub. Sidste gang var Riddersholm cheftræner i AGF, hvorfra han dog blev fyret få måneder senere. Derfor var det ikke meget, han nåede at arbejde med Guira dengang.

Men nu får han en ny mulighed for at råde over burkinerens kompetencer, efter at SønderjyskE og 32-årige Adama Guira har underskrevet en kontrakt, der gælder for resten af sæsonen.

Adama Guira var i SønderjyskE fra 2013 til 2016, hvorefter han blev solgt til Lens. Året efter vendte han tilbage til dansk fodbold og spillede i to sæsoner i AGF, inden han drog til Hongkong.

Optakt

Fodbold

Sydbank Pokalen

Onsdag 18.00

Fremad Amager - SønderjyskE

JV's bud på SønderjyskE's startopstilling

Lawrence Thomas - Isak Olafsson, Stefan Gartenmann, Philipp Schmiedl - Emil Holm, Rilwan Hassan, Victor Mpindi, Emil Frederiksen, Jeppe Simonsen - Peter Christiansen, Haji Wright

SønderjyskE's træning tirsdag var lukket

JV tipper: 1-2

Når både SønderjyskE, Riddersholm og Guira har været interesseret i et gensyn, synes alle ting at være gået op i en højere enhed, og SønderjyskE-træneren mærker også allerede efter få dage, at Guira passer godt ind.

- Han er let at integrere i truppen, han taler dansk, vi kender ham alle sammen rigtig godt. Det føles næsten, som om han har været med hele tiden, siger Glen Riddersholm.

Annonce

Landskampe i november

Så mangler der bare det med fodbolden. De ikke helt uvæsentlige parametre som niveau og kampform. Hvad angår hans niveau, så er det gætværk at vurdere allerede nu, hvilken Guira vi kommer til at se, i forhold til sidst han var i dansk fodbold, mener Glen Riddersholm.

- Jeg forventer, at Adama kan de ting, Adama kan, siger han.

- Adama er en fremragende pres- og erobringsspiller. Det kan vi i nogle faser savne i vores spil. Han kan komme ind med en dimension i en bestemt type kampe, hvor han kan give os meget.

Med hensyn til formen så er Riddersholm fortrøstningsfuld.

Adama Guira har ganske vist ikke været tilknyttet en klub siden oktober, hvor hongkongske R&F måtte trække sig fra ligaen. Men Guira spillede midt i november i to Africa Cup of Nations-kvalifikationskampe for Burkina Faso. Og så har han ikke skuffet i SønderjyskE's tests.

- Han har ikke så stort et efterslæb. Han har stort set spillet kampe op til december. Han mangler et par ugers preseason, men allerede nu tester han lige så godt som et par af vores spillere, da de kom ind efter deres vinterferie.

Guira er endnu ikke spilleberettiget, men var han det, så kunne han i princippet bidrage allerede nu, mener Riddersholm.

- Han mangler måske tre-fire uger, før han kan spille 90 minutter. Men når alt falder på plads, vil han lynhurtigt kunne bidrage. Det ville han allerede kunne i dag.

Annonce

Sønderjyske favoritter

Adama Guira når dog ikke at være en del af truppen til SønderjyskE's pokalkvartfinale onsdag. Det er holdets tredje kamp på blot syv dage, så friske ben er velkomne.

- Det handler mest om restitution og om at lukke den seneste kamp ned. Og så har vi taget en let gang træning, siger Glen Riddersholm efter holdets onsdagstræning.

Fremad Amager slog i seneste runde Brøndby ud af pokalturneringen i en enkelt kamp, men nu venter altså to kampe i kvartfinalen. Den første spilles onsdag og returopgøret 11. marts. At der spilles over to kampe bør være en fordel for favoritten, men Glen Riddersholm nedtoner betydning af dobbeltopgøret, samt at Fremad Amager ikke har spillet en kamp med point på spil endnu i år.

- De har alt at vinde over to kampe. Det er et supergodt hold med en kombination af erfaring og rutine og så unge, rigtig dygtige spillere. Vi tog også til Midtjylland efter kun at have spillet træningskampe. Det er ikke noget, der gør en forskel. Men vi ved godt, at når vi stiller op som forsvarende pokalvinder, så er vi selvfølgelig favoritter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce