Annonce
Varde

Hun er lige skiftet fra DF: Nu er hun Ølgods bud på en V-borgmester

Tina Agergaard Hansen blev kraftigt opfordret til at blive Ølgod Venstres borgmesterkandidat, og den udfordring takker hun ja til, fortalte hun efter opstillingsmødet. Foto: John Randeris
Det er først for nyligt, at Tina Agergaard Hansen er blevet medlem af Venstre, men nu har hun sin vælgerforenings klare opbakning til at gå efter af blive Venstres borgmesterkandidat.

Ølgod: Opstillingsmødet er tæt på at blive afsluttet, uden det bliver nævnt. Det her møde har ikke kun handlet om kandidaternes placering på Venstres kandidatliste, men også hvem der skal have opbakningen til at gå efter at blive Venstres borgmesterkandidat.

Lars Teglgaard siger som noget af det første i sin tale, at han gerne vil være byrådskandidat, men han er ikke interesseret i at blive borgmesterkandidat. Foto: John Randeris

Og valget er klart. Lars Teglgaard har medddelt, at han slet ikke er interesseret i posten, og Tina Agergaard Hansen har derefter vundet kampvalget om den øverste plads 32-14. Så hvad nu?

- Vi har været vant til at have en borgmester i syv år. Hvorfor ikke fortsætte med det? Der er i hvert fald fuld opbakning fra bestyrelsen til Tina, siger næstformand Søren Hvidberg under punktet "eventuelt".

Annonce
Optælling af stemmer foregår med mundbind. Foto: John Randeris

På mødet siger hun ikke ja eller nej til opfordringen, men bagefter siger hun til JydskeVestkysten:

- Det er selvfølgelig en udfordring, jeg gerne tager op.

Dermed stiler hun efter den største post, man kan få som lokalpolitiker i Varde. I den nye Varde Kommunes tid har det indtil nu været Venstres borgmesterkandidat, der har kunnet tage borgmesterkæden om halsen.

Kommer fra DF

Det er ikke engang én måned siden, at Tina Agergaard Hansen er skiftet til partiet. Igennem to valg har hun været Dansk Folkepartis spidskandidat. Men i næsten lige så lang tid har der været talt om hendes tætte forhold til Venstre, og som hun selv bemærker:

- Det med det skifte, tror jeg ikke, kommer bag på nogen.

Så skal der stemmes. Foto: John Randeris

Men hun ved godt, at snakken går. Der bliver luftet en teori om, at hun kun er skiftet til Venstre for at blive borgmesterkandidat.

Hun tager det selv op i sin tale til de cirka 50 i lokalet. Hun fortæller, at hun tog beslutningen om at skifte til Venstre i foråret, og at hun ikke anede, at Erik Buhl ikke ville stille op igen. Skiftet kom først i oktober, fordi hun ville gøre arbejdet med at forhandle budget færdig først.

Annonce

Et særligt opstillingsmøde

Inden valget bliver afgjort, har forsamlingen oplevet et højst usædvanligt opstillingsmøde på grund af coronarestriktionerne. Alle de cirka 50 ankommer med masker på og får ordrer på at sætte sig, så stolene vendte op med scenen. Også under kaffen er der forbud mod at dreje sig mod bordet.

Kun én ting er helt sædvanlig: Teknikken driller, så mødet kan ikke gå i gang til tiden.

I Ølgod Venstre bliver også forslag til kandidater stillet anonymt. 13 navne bliver foreslået, og der skal findes fire. Navn efter navn bliver læst op, og alle siger nej tak. Kun Lars Teglgaard og Tina Agergaard Hansen siger ja tak.

Tre kandidater

Der er nu tre, der har meddelt, at de går efter at bliver Venstres borgmesterkandidat:

  1. Line Berner, gruppeformand.
  2. Mads Sørensen, formand for kultur og fritid.
  3. Tina Agergaard Hansen, formand for social og sundhed.

Bøje Meiner påpeger, at der er så mange venstrestemmer i Ølgod, at der er mulighed for at få valgt fire, så han finder det særdeles ærgerligt kun at stille to op.

- Hvis vi har mulighed for at få fire kandidater ind, så skal vi saftsuseme, siger en fra forsamlingen.

- Jeg vil vurdere, at det er en reel mulighed, siger Bøje Meiner.

Tidligere viceborgmester Bøje Meiner var dirigent til opstillingsmødet. Her bliver de mulige kandidater streget over, efterhånden som de siger "nej tak" til at stille op til byrådet. Foto: John Randeris

Borgmester Erik Buhl påpeger derefter, at der er 29 pladser på Venstres liste, og de enkelte foreninger er forpligtet til at finde de kandidater, de skal. Så bestyrelsen har nu en bunden opgave med at finde to kandidater mere. Og helst hurtigt.

Efter mødet er slut, lykkes det faktisk at finde kandidat nummer tre. Jimmy Nielsen, der er kendt som ejer af Ølgod Elektro, melder sig. Nu mangler kun den sidste, som vil få Ølgod Venstres nederste plads på listen.

Annonce

Boligpolitik er hot

Det meste af mødet går med, at byrådsmedlemmerne Tina Agergaard Hansen og Lars Teglgaard samt borgmester Erik Buhl fortæller om ting, der foregår i byrådet, og svarer på spørgsmål.

Der bliver talt om manglende byfornyelse i Ølgods midtby, om at få unge til at komme tilbage til Varde Kommune efter uddannelse, og hvad man kan gøre for at få mere fast plejepersonale.

Og så er der det emne, der optager forsamlingen mest: Boliger. Der bliver talt om byggegrunde og om de kommende lejligheder på Østerbro. Det helt konkrete fylder: Hvordan kan man lave nogle altaner med sol? Kan man flytte vejforløbet, så der kommer mere fortov på den anden side af vejen.

Lars Teglgaard fortæller sammen om deres arbejde i byrådet. Der var ikke meget på mødet, der tyder på politiske forskelle på de to. Foto. John Randeris

Man skal lytte grundigt efter for at finde nuancer i det, som de to kandidater taler for.

- Jeg er fuldstændig enig i det, Lars siger, lyder en typisk kommentar fra Tina Agergaard Hansen.

Hendes holdninger har tydeligvis tiltalt baglandet i Ølgod. Nu gælder det om at  overbevise flere venstremænd, inden borgmesterkandidatvalget i Venstre går i gang 25. januar.


Det er selvfølgelig en udfordring, jeg gerne tager op.

Tina Agergaard Hansen (V) blev opfordret til at blive Ølgod Venstres bud på enn borgmesterkandidat


Selvom borgmester Erik Buhl (V) egentlig er fra Skovlund, har han repræsenteret Ølgod i byrådet  i hele sin tid som venstremand. Foto: John Randeris
Annonce
Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Varde For abonnenter

Efter 57 år er historisk fællesskab slut: Engang var det en ære at være medlem - nu har de unge ikke tid

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce