Annonce
Tønder

To brandalarmer på et kvarter: Indsatsleder roser skolers evakuering

Beredskabet var tirsdag på besøg hos både Tønder Grundskole og Marieskolen i forbindelse med brandalarmer. Foto: Jacob Mouritsen
Beredskabet havde tirsdag travlt, da to skoler i Tønder blev ramt af brandalarmer. Men trods travlheden, så var der rosende ord til de to skoler, der havde styr på evakueringen.
Annonce

Tønder: Det er ikke hverdagskost, at beredskabet må rykke ud til brandalarmer på to forskellige skoler inden for et kvarter, men det var, hvad der skete tirsdag eftermiddag i Tønder.

14:02 blev beredskabet kaldt ud til Tønder Grundskole, hvor en røgalarm i et klasseværelse var gået i gang. Det viste sig at være en blind alarm, men knapt var brandbilerne kommet væk fra skolen, da der tikkede en ny brandalarm ind: denne gang på Marieskolen.


Det er et kæmpe ansvar, man står med.

Karen Priisholm, skoleleder


Her var der udviklet røg i et klasselokale fra en genstand i en mikroovn, oplyser indsatsleder ved Brand & Redning Sønderjylland, Thomas Lund Sørensen, men efter at have fjernet mikroovnen og blæst frisk luft ind i lokalet, kunne beredskabet forlade skolen igen.

- Det er noget atypisk, at vi sådan rykker ud inden for så kort tid, siger Thomas Lund Hansen, som dog blev mødt af et behageligt syn, da han begge gange nåede frem til de respektive skoler.

For eleverne var allerede evakueret, da beredskabet ankom, så beredskabet i ro og mag kunne gå i gang.

Annonce

Ros til skolerne

Derfor er der også stor ros fra indsatsleder Thomas Lund Sørensen til de to skoler:

- Det er da voldsomt lækkert at lande et sted, hvor vi ikke skal koncentrere sig om at tømme bygningen, fordi de bare har styr på det derude, siger han.

Rosen bliver taget mod med kyshånd af Tønder Grundskoles filialleder, Karen Priisholm, som ellers oplevede situationen mere kaotisk end normalt; for normalvis når brandalarmen går, så sidder eleverne i klasselokalerne, og kan sammen gå ned og blive evakueret. Men ved dagens hændelse, havde det netop ringet ud, så eleverne var spredt over hele skolen.

- Vores elever er blevet rigtig gode til at håndtere brandalarmer, og de ved, hvad de skal gøre. Så der var god ro og orden. Og det er derfor, vi kan få ros af indsatslederen, siger Karen Priisholm, som er taknemlig for alles håndtering.

- Det er et kæmpe ansvar, man står med. Vi har temmelig mange kvadratmeter, så det er rart at vide, at tingene fungerer. Det skaber tryghed, og det gør, at man er mere rolig i situationen.

Annonce

Glad og stolt

Også på Marieskolen er skoleleder Sarah Røll glad for de flotte ord, som giver en ro i maven.

- Eleverne var simpelthen bare mega-gode. De tog det stille og roligt, og der var slet ingen panik, siger hun.

Selvom skolerne øver håndteringen af brand indimellem, så er det noget andet, når det pludselig er alvor. Men, understreger hun, så formåede både lærere og elever at bevare roen.

- De vidste præcis, hvad de skulle gøre og finde ind i deres evakueringsrækker i gården. Så jeg er bare rigtig glad og stolt, siger skolelederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce