Annonce
Kolding

To dage før sparemøde: Dropper udskældt millionbesparelse på normeringer i daginstitutioner

Selv om partierne bag budgetforliget nu dropper det meste af den planlagte besparelse på normeringen i daginstitutionerne, står der stadig andre store besparelser tilbage på børneområdet, for eksempel en kortere åbningstid i en række daginstitutioner og stop for den gratis mad i vuggestuerne. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Partierne bag budgetforliget i Kolding trækker nu planlagt millionbesparelse på personalenormeringen i kommunens daginstitutioner tilbage.

Kolding: Der bliver alligevel ikke skåret flere millioner kroner af personalenormeringen i Koldings vuggestuer og børnehaver fra næste år, sådan som det ellers blev besluttet i børne- og uddannelsesudvalget i sidste uge.

Kun to dage før byrådet torsdag aften skal vedtage budgettet for 2020 endeligt, har partierne bag budgetforliget, Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, besluttet at droppe størstedelen af den ellers planlagte besparelse på fem-seks millioner kroner om året på personalenormeringerne i kommunens daginstitutioner.

Det skete på et møde tirsdag blandt de fire partiers gruppeformænd, borgmester Jørn Pedersen (V) og formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF).

Her blev de enige om at hive fem millioner kroner op af en reservepulje og bruge dem til at købe den planlagte nedskæring på normeringen tilbage. Dermed er der en besparelse på normeringen på cirka 800.000 kroner tilbage i 2020, og herefter er besparelsen nede på højst 45.000 kroner om året.

Selv om forligspartierne sender fem millioner kroner tilbage til børneområdet, er der dog fortsat besparelser for godt 14 millioner kroner tilbage på området næste år.

De fem millioner kroner betyder meget i og med, det er så vigtigt med det rette antal hænder i daginstitutionerne

Kristina Jørgensen (DF)

Lyttede til kritik

- Vi er godt klar over, hvor vigtige gode normeringer er, og vi lytter til borgerne og til høringssvar. De fem millioner kroner betyder meget i og med, det er så vigtigt med det rette antal hænder i daginstitutionerne, siger Kristina Jørgensen, der glæder sig over, at det har kunnet lade sig gøre at skippe en del af børne-besparelserne, selv om fagudvalget havde truffet sin beslutning.

- Det er positivt at se, hvor godt vores demokrati fungerer, siger hun.

Næstformand i børne- og uddannelsesudvalget, Poul Erik Jensen (S), forklarer, at kritikken af nedskæringen på normeringen har haft stor betydning.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at de mange protester fra personale og forældre har gjort stort indtryk. Og det har vi valgt at handle på. Set med socialdemokratiske briller er det ganske fornuftigt – og godt, at der i forligskredsen er enighed om at sikre en god normering i vores børnepasning, lyder det fra Poul Erik Jensen.

Annonce

I top 20

Ifølge Kristina Jørgensen betyder den mindre besparelse, at Kolding ligger i top 20 i landet, når det gælder normeringen i vuggestue, mens man ligger i den bedste tredjedel i børnehaverne.

Det glæder også borgmester Jørn Pedersen (S).

- Vi har set hinanden i øjnene og talt om, hvor vi er særligt udfordret, og det er vi her. Jeg glæder mig til, at vi kan fortsætte det høje niveau, vi har her i Kolding, og at vi kan øremærke de her penge til normeringen, siger borgmesteren.

SF, Enhedslisten og Socialdemokratiets Hanne Dam står udenfor budgetforliget og har sammen fremlagt et alternativt budgetforslag, der ikke omfatter nedskæringer på børneområdet.

Annonce
Kolding For abonnenter

Maskinvirksomhed fik stjålet minigravere til 900.000 kroner: Klippede hegn i stykker og brugte træpaller som rampe

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Søren Brostrøm: Man bør overveje at lukke nattelivet

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg

Offer for tyveri af designervarer fandt tyvekosterne på nettet: Få timer efter var tyven anholdt

Sundhedsministeren er smittet med corona

Tønder

Idrætscenter barsler med store planer: Vil udvide springcenter og søger om millionstøtte

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Erhverv

Markrobot høster hyldest igen: Virksomheden bag skal vækste 100 procent om året

Annonce