Annonce
Esbjerg

To driftige kvinder genåbner lukket landevejskro

Bøf med bløde løg og brun sovs, rejecocktail og wienerschnitzler er noget af det man i fremtiden vil kunne spise på Hviding Kro, som Mette Lykke og Jeanett Ravn Schack nu genåbner. Foto: Ole Maass.
Hviding Kro har været lukket i over fem år. Senest har kroen være udlejet som selskabslokale, men nu genåbnes kroen som regulær landevejskro med gode gamle, danske retter på menukortet seks dage om ugen og med åbningstid i køkkenet fra klokken 11.30 til 20.

HVIDING: 45-årige Mette Lykke fra Hviding og 34-årige Jeanett Ravn Schack fra Tønder har givet sig selv en både gastronomisk og forretningsmæssig udfordring, når de den 1. november åbner dørene og genåbner den lukkede Hviding Kro, som ligger lige midt i Hviding på hovedvejen mellem Ribe og Tønder.

Det er over fem år siden Hviding Kro lukkede med krodrift. Siden har der i en kortere periode været et pizzaria i en del af bygningen, som ellers har været udlejet som selskabslokale til private selskaber. Men i de seneste halvandet år har bygningen stået tom.

Det slutter nu.

- Vi vil satse på et menukort med god gammeldags kromad, og vi vil holde åbnet i køkkenet dagligt fra klokken 11.30-20, fortæller Mette Lykke, som har 21 års erfaring som kok.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce