Annonce
Aabenraa

Abena har ordrer på to millioner visirer mod virus: Ansattes børn sat i gang med at samle

Abena i Aabenraa har ekstra ansatte inde for at samle visirer. Her er det Sofia Craft Johnsen. Foto: Timo Battefeld
Abena i Aabenraa skal levere to millioner visirer i de næste uger. En del af visirerne skal først samles, så firmaet har nu involveret børn af de ansatte og tre fængsler i opgaven.
Annonce

AABENRAA: Abena i Aabenraa skal inden udgangen af april levere 1,4 millioner visirer, der bruges som værnemidler i sundhedssektoren, og med nye ordrer er tallet på lidt længere sigt nærmere to millioner.

Det har fået den store healtcare-koncern til at gå nye veje for at få visirerne samlet.

De ansatte blev før påske spurgt via firmaets intranet, om de havde store børn og unge, som gerne ville i sving. Og i ugen før påske sad 25 unge samlere, mens der i disse dage sidder et hold på cirka 15.

- Der var masser, der gerne ville i gang og gøre en forskel. Jeg blev nødt til at tage opslaget af intranettet ret hurtigt, fortæller indkøbschef Grete Müller.

Den store efterspørgsel på visirer efterkommer Abena i samarbejde med en producent i Sverige, som leverer en del samlet. Men der er stadig mange, der skal gøres klar lokalt, og indkøbschef Grete Müller fortæller, at Abena nu har indgået samarbejde med tre fængsler i Syddanmark om at samle visirerne.

- De har ellers haft deres værksteder lukket, men de vil gerne deltage i den vigtige opgave, det er at sikre forsyningen af værnemidler, siger hun.

Abena

Abena er et familieejet handels- og produktionsselskab med hovedsæde i Aabenraa og salg i mere end 80 lande.

Virksomheden producerer flere end tre millioner bleer om dagen, men har også mange andre produkter såsom engangsservice og udstyr til rengøring og affaldshåndtering.

Produkterne afsættes til sundhedssektoren, virksomheder, hotel- og restaurationsbranchen, institutioner og private.

Healthcare-koncernen Abana Holding A/S har ca. 1800 medarbejdere og en årlig omsætning på fire milliarder kroner.

Administrerende direktør er Preben Terp-Nielsen. Hans far, Jens Terp-Nielsen, etablerede i 1953 firmaet Sækko A/S, som i dag er Abena.

Annonce

Funktionærer i sving

Coronapandemien betyder, at medarbejderne på Abena i efterhånden mange uger har knoklet for at følge med den store efterspørgsel fra sundhedssektoren på værnemidler, der også omfatter ting som beskyttelsesdragter, mundbind og desinfektionsmiddel. Også funktionærer fra administrationen, som ellers har arbejdet hjemmefra, er mødt op for at give en hånd med i produktionen.

Den administrerende direktør, Preben Terp-Nielsen, er stolt af sine medarbejdere og af de folk, som nu er løst tilknyttet:

- Vi har fået rigtigt travlt, og mange kæmper her i huset. Derfor har vi nu også taget nogle unge ind, som gerne vil tjene ekstra penge. De keder sig nok, når de ikke går rigtigt i skole, siger han.

Frederik Æbleøe Christensen er en af de ekstra medarbejdere, Abena har hentet ind for at samle visirer. Foto: Timo Battefeld
I disse dage sidder 15 unge hos Abena i Aabenraa og samler visirer til sundhedssektoren. Virksomheden skal levere 1,4 millioner visirer inden udgangen af april. Nogle er dog samlet i forvejen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce