Annonce
Haderslev

To ministre forsikrer: Købere til boliger i Skrydstrup vil blive screenet

Ministre forsikrer, at nye ejere af boliger i Skrydstrup vil blive screenet. Foto: Jonas Kristensen
Fungerende finansminister Morten Bødskov og forsvarsminister Tine Bramsen har hver for sig svaret Haderslev kommune, der har udtryk bekymring for at Skrydstup kan ende som Klondyke eller det rene Låsby-Svendsen sump.

HADERSLEV: - Både forsvarsministeren og jeg har fuld forståelse for, at håndteringen af de ejendomme, som vil blive opkøbt omkring Flyvestation Skrydstrup, fylder meget i lokalområdet.

Sådan lyder det i et brev, fungerende finansminister Morten Bødskov (S) sendte til Haderslev Kommune onsdag aften. Brevet var et svar på en henvendelse fra kommunens topledelse, borgmester og kommunaldirektør, der kort før årsskiftet udtrykte stor bekymring for typen af ejendomsopkøbere i forbindelse med udvidelsen af Flyvestation Skrydstrup.

Finansministeren forsikrer, at Haderslev Kommune bliver inddraget, og han uddyber:

- Vi forventer, at det bliver Statens Ejendomssalg A/S (Freja Ejendomme), som på vegne af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vil skulle videresælge evt. opkøbte ejendomme omkring Flyvestation Skrydstrup. Freja Ejendomme udvikler og sælger ubenyttede statslige ejendomme på markedsvilkår for at skabe grundlag for ny anvendelse og for efterfølgende videresælge ejendommene med det størst mulige provenu. Selskabet oplyser endvidere, at de sælger ejendomme ud fra princippet "Know Your Customer", (på dansk: "Kend din kunde", red). Det vil sige, at Freja Ejendomme screener alle potentielle købere af ejendomme i dets portefølje ud fra en række baggrundskriterier, for eksempel erhvervshistorik, herunder konkurser og tvangsauktioner, erhvervsnetværk og forretningspartnere.

Annonce

Det er betryggende

Det sætter borgmester H.P. Geil (V) stor pris på:

- Det er betryggende at vide, at man ikke bare sælger til, hvem som helst.


Det er betryggende at vide, at man ikke bare sælger til, hvem som helst


Flere lokale politikere har forudset, at Skrydstrup kunne ende som Klondyke eller det rene Låsby-Svendsen sump.

Også forsvarsministeren forsikrer, at der arbejdes på de bedste løsninger i Skrydstrup, og hun giver eksempler, hvad nogle af de opkøbte arealer kunne bruges til:

- Jeg ser meget gerne, at nogle af de opkøbte arealer. anvendes til grønne eller rekreative områder, hvis det er muligt. Det er Ejendomsstyrelsen ved at se på mulighederne for, og vil selvfølgelig involvere jer i de videre overvejelser. Implementeringen af kompensationsordningen er godt i gang, skriver Trine Bramsen i sit svar.

Flere borgere har allerede fået udbetalt kontante beløb og Ekspropriationskommissionen har indgået forlig med de første boligejere, der har ønsket at afstå deres bolig.

- Der er mig bekendt et godt samarbejde mellem myndigheder under Forsvarsministeriet og Haderslev Kommune om Flyvestation Skrydstrup. Det gode samarbejde skal selvfølgelig også fortsætte, når det gælder håndtering af opkøbte ejendomme.

Haderslev Kommune vil derfor blive inddraget i takt med, at ejendommene bliver opkøbt, så den videre håndtering kan ske i samspil med kommunens ønsker og planer for området.

Breve til to ministre

Den 27. november skrev fungerende borgmester Jon Krongaard (DF) og kommunaldirektør Peter Karm til forsvarsminister Trine Bramsen og Folketingets forsvarsudvalg. I henvendelsen om et formaliseret samarbejde mellem Haderslev Kommune og staten med det formål, at videresalg eller nedrivning af opkøbte boliger omkring Flyvestation Skrydstrup sker under størst mulig hensyntagen til, at området også i fremtiden er attraktivt.

30. november skrev de til finansminister Nicolai Wammen og bad ligeledes om, at der indgås et samarbejde mellem Haderslev Kommune og Statens Ejendomsselskab/Freja Ejendomme, inden boliger sælges videre fra staten. Jon Krongaard og Peter Karm anmodede i brevet indtrængende om, at ingen boliger i området videresælges af staten, inden samarbejdet er indgået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Speedway For abonnenter

Gense årets første speedwayløb med kvalifikation til EM og VM

Annonce