Annonce
Esbjerg

Trælasthandel i Esbjerg køber konkurrenten ved siden af: Sætter sig på Silvan-forretning

Ejendommen i Esbjerg Nord, der huser Silvan, er blevet købt af naboen, Steff-Byg. Arkivfoto
Steff-Byg har købt naboejendommen, der huser Silvan. Dermed bliver den store trælasthandel og leverandør af bygningsmaterialer i Esbjerg Nord udlejer for konkurrenten.

Esbjerg: Gennem tre generationer har familien Steffensen med deres virksomhed Steff-Byg været en stærk, lokalt forankret leverandør af byggematerialer og byggeartikler til erhvervslivet og private i Esbjergområdet.

Forretningen har gennem årene ekspanderet kraftigt på den efterhånden 55.000 kvadratmeter store grund mellem Stormgade og Østre Gjesingvej.

Og nu har Steff-Byg lagt endnu flere kvadratmeter til den i forvejen kolossale grund i det nordlige Esbjerg.

Steff-Byg har nemlig købt naboejendommen, og det er ikke en hvilken som helst ejendom. Ejendommen huser konkurrenten Silvan, som altså nu betaler sin husleje til Steff-Byg.

Steff-Byg er dog på ingen måde i gang med en overtagelse af Silvan, konstaterer Johan Steffensen lunt med et smil på læben.

- Det er jo på ingen måde, fordi vi vil smide Silvan på gaden. Det handler mere om, at vi har foretaget en strategisk investering for det tilfælde, at vi engang skulle udvide forretningen, forklarer han.

Annonce

Det er jo på ingen måde, fordi vi vil smide Silvan på gaden. Det handler mere om, at vi har foretaget en strategisk investering i det tilfælde, at vi engang skulle udvide forretningen.

Johan Steffensen, medindehaver, Steff-Byg

Et tocifret millionbeløb

Silvan er ejet af den tyske kapitalfond Aurelius, som overtog byggemarkedskæden for et par år siden, men det er ikke den tyske kapitalfond, der ejer Silvan-ejendommene.

Tilbage i november 2018 blev det offentliggjort, at britiske Ferguson, der også er tidligere ejer af Stark Group, havde solgt 18 ejendomme i Danmark, som hver husede en Silvan-forretning.

Køberen, Pears Global Real Estate, som den formuende britiske Pears-familie står bag, valgte imidlertid at frasælge Esbjerg-ejendommen og et par andre ejendomme af hensyn til porteføljens geografiske spredning.

- Frasalget havde ikke noget at gøre med, at det ikke er attraktivt at investere i Esbjerg, det var nærmere, fordi Esbjerg lå lidt for sig selv i forhold til de andre ejendommen, oplyser René Neesgaard, direktør og partner i erhvervsmæglerforretningen Colliers.

- Vi udbød herefter ejendommen til salg i vores netværk af investorer og det blev så Steffensen som endte med at blive køber, fortæller han videre.

Hverken René Neesgaard eller Steff-Byg ønsker at oplyse den specifikke pris for erhvervelsen af Silvan-ejendommen, men Steff-Byg oplyser, at der er tale om et mindre tocifret millionbeløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce