Annonce
Esbjerg

Trælasthandel i Esbjerg køber konkurrenten ved siden af: Sætter sig på Silvan-forretning

Ejendommen i Esbjerg Nord, der huser Silvan, er blevet købt af naboen, Steff-Byg. Arkivfoto
Steff-Byg har købt naboejendommen, der huser Silvan. Dermed bliver den store trælasthandel og leverandør af bygningsmaterialer i Esbjerg Nord udlejer for konkurrenten.
Annonce

Esbjerg: Gennem tre generationer har familien Steffensen med deres virksomhed Steff-Byg været en stærk, lokalt forankret leverandør af byggematerialer og byggeartikler til erhvervslivet og private i Esbjergområdet.

Forretningen har gennem årene ekspanderet kraftigt på den efterhånden 55.000 kvadratmeter store grund mellem Stormgade og Østre Gjesingvej.

Og nu har Steff-Byg lagt endnu flere kvadratmeter til den i forvejen kolossale grund i det nordlige Esbjerg.

Steff-Byg har nemlig købt naboejendommen, og det er ikke en hvilken som helst ejendom. Ejendommen huser konkurrenten Silvan, som altså nu betaler sin husleje til Steff-Byg.

Steff-Byg er dog på ingen måde i gang med en overtagelse af Silvan, konstaterer Johan Steffensen lunt med et smil på læben.

- Det er jo på ingen måde, fordi vi vil smide Silvan på gaden. Det handler mere om, at vi har foretaget en strategisk investering for det tilfælde, at vi engang skulle udvide forretningen, forklarer han.

Det er jo på ingen måde, fordi vi vil smide Silvan på gaden. Det handler mere om, at vi har foretaget en strategisk investering i det tilfælde, at vi engang skulle udvide forretningen.

Johan Steffensen, medindehaver, Steff-Byg

Annonce

Et tocifret millionbeløb

Silvan er ejet af den tyske kapitalfond Aurelius, som overtog byggemarkedskæden for et par år siden, men det er ikke den tyske kapitalfond, der ejer Silvan-ejendommene.

Tilbage i november 2018 blev det offentliggjort, at britiske Ferguson, der også er tidligere ejer af Stark Group, havde solgt 18 ejendomme i Danmark, som hver husede en Silvan-forretning.

Køberen, Pears Global Real Estate, som den formuende britiske Pears-familie står bag, valgte imidlertid at frasælge Esbjerg-ejendommen og et par andre ejendomme af hensyn til porteføljens geografiske spredning.

- Frasalget havde ikke noget at gøre med, at det ikke er attraktivt at investere i Esbjerg, det var nærmere, fordi Esbjerg lå lidt for sig selv i forhold til de andre ejendommen, oplyser René Neesgaard, direktør og partner i erhvervsmæglerforretningen Colliers.

- Vi udbød herefter ejendommen til salg i vores netværk af investorer og det blev så Steffensen som endte med at blive køber, fortæller han videre.

Hverken René Neesgaard eller Steff-Byg ønsker at oplyse den specifikke pris for erhvervelsen af Silvan-ejendommen, men Steff-Byg oplyser, at der er tale om et mindre tocifret millionbeløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Trekantområdet

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

Annonce