Annonce
Tønder

Træpromenade forsinket: Arkitekt havde regnet forkert

Der skal bruges omkring 15.000 bolte og 2500 brædder til træpromenaden i Tønder. Den løber fra Bachmanns Mølle til Hostrups Hotel - i midten er der en cirkelbro, hvor der laves siddeplads. Foto: Kurt Gabs
Færdiggørelsen af træpromenaden ved Mølledammen lader vente på sig. I juli forlød det ellers, at den længe ventede træpromenade ved Mølledammen ville være færdig efter sommerferien.
Annonce

TØNDER: I juli forlød det her i avisen, at den længe ventede træpromenade, der skal løbe langs Mølledammen i Tønder, ville være færdig "efter sommerferien".

Det store spørgsmål er så, hvornår det bliver i forhold til sommerferien, og om det når at blive efterårsferie, før den snoede træbro bliver farbar.

Det viser sig nu, at grunden til at færdiggørelsen trækker ud, er, at arkitekten har regnet sig frem til forkerte mål på nogle egebrædder, der skulle beklæde cirkelbroen, der midt på promenaden "hænger" over Mølledammens rolige vand.

- Spørgsmålet er, om de er blevet for korte eller ikke lange nok, griner Tønder Kommunes projektleder, Torsten Hoffmann og fortsætter:

- Alle kan lave fejl. Det kan du og jeg - fejlen har bevirket, at man har bestilt brædder, der ikke er lange nok. Desværre.

Annonce

Vil ikke forcere arbejdet

Arbejdet med at forskønne området omkring Skulpturhaven og etablere gangbroen langs Mølledammen gik i gang i foråret og indgår som en del af Tøndermarsk Initiativet og planen for Tønder midtby, der skal forskønnes og gøres attraktiv at besøge og bo i.


Der er ikke mange rette vinkler. Byggeriet er ganske unikt, og jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat.

Torsten Hoffmann, projektleder på træpromenaden i Mølledammen


Selv om det kunne lyde som en fejl, der hurtigt kan rettes op på, så er det ikke så lige til, lader Torsten Hoffmann forstå. For før man kan save nye længder brædder til, så skal man finde egnet træ, der også skal tørres. Man får absolut ikke noget ud af at presse noget igennem, bare fordi man har en deadline at nå, fortæller Hoffmann:

- Vi har ingen interesse i at forcere det.

Færdiggørelsen af træpromenaden i Mølledammen trækker ud. Nogle brædder er blevet for korte, og der skal derfor leveres en række nye. Foto: Martin Franciere
Annonce

Unikt byggeri

Ifølge den oprindelige plan, skulle promenaden havde været færdig til turistsæsonen i juli, men det nåede man som bekendt ikke. Dengang fik corona-pandemien skylden for forsinkelsen, da materialer fra udlandet ikke kunne transporteres til Danmark.

Træpromenaden lader som sagt vente på sig, men det er også et byggeri, der er ud over det sædvanlige - og måske bliver promenaden også den ekstra ventetid værd.

- Der er ikke mange rette vinkler. Byggeriet er ganske unikt, og jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat, siger projektlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Annonce