Annonce
Billund

Travlhed: Westphals Fabrikker udvider lager og produktion

Direktør Doris Westphal foran byggepladsen, der bliver til lager og produktion på Westphals Fabrikker i Bøvl, Foto: Jan Kronvold
Westphals Fabrikker i Bøvl har travlt, og et nybyggeri til lager og produktion er netop sat i gang. Fabrikken har også lige fået et skulderklap i form af en fin pris.

Bøvl: Der produceres så store mængder af hår- og kropsprodukter hos Westphals Fabrikker på Møbjergvej 45, at en udvidelse af produktion og lager på 330 kvadratmeter er i fuld gang.

Direktør Doris Westphal forventer, at den nye bygning vil kunne tages i brug i januar næste år.

- Vi vækster enormt meget. I det første halvår havde vi en fremgang på 40 procent i forhold til året før. Når der er lavkonjunkturer, gør navnlig kvinder mere ud af sig selv. Så omstillede vi også vores produktion til at fremstille håndsprit, som vi kalder håndrens. Det produceres på nathold, fortæller Doris Westphal.

Annonce

Den store aktivitet hos Westphals Fabrikker er der blevet lagt mærke til i den finansielle verden. I 2016 vandt fabrikken en Gazelle-pris og nu er der kommet endnu en fornem pris i hus. Westphals Fabrikker har nemlig lige vundet bankernes og revisorernes Erhvervspris - Succesvirksomhed 2020. En pris som Spar Nord og BDO står bag.

Sværere end at blive Gazelle

- Jeg anede det ikke, før jeg blev kontaktet. Der er 1000 virksomheder på landsplan, der får prisen - 200 i hver region. Det betyder, at der godt kan være over 200 i en region, men prisen går kun til de 200 bedste. Vi er således blandt de 200 bedste i Region Syd. Til sammenligning var der over 1700, der fik Gazelle prisen i 2016, hvor vi fik den, så denne pris er faktisk meget sværere at opnå end en Gazelle-pris. Det er en anerkendelse af, at vi dur til at drive forretning, siger Doris Westphal.

Tidligere var virksomheden kendt som Shangri-La, som stadig eksisterer, men den del udgør i dag kun 10 procent af virksomhedens omsætning. Det er lagt ud til selvstændige depoter, der har egne sælgere. Westphals Fabrikker leverer produkterne til depoterne, som så distribuerer dem videre.

Der er fuld fart på hos Westphals Fabrikker, som direktør Doris Westphal her står foran. Foto: Jan Kronvold

– De seneste 15-20 år har virksomheden hovedsageligt beskæftiget sig med udvikling og produktion af "high class" produkter til kunder, som sætter deres egne mærker på - de såkaldte "privat lable"-kunder. Denne afdeling hedder Evitana og står i dag for langt den største del af aktiviteterne, fortæller Doris Westphal.

Annonce

15 medarbejdere

- At det er meget unikke produkter der laves i Bøvl, bevidnes blandt andet ved, at vi hvert år har kunder, der enten vinder eller nomineres til priser i Danish Beauty Award, hvilket vi også har i år. Desuden har en anden kunde vundet Helsam og Helsekostbranchens pris for ”Årets hudpleje 2020”. Disse priser er vi selvfølgelig ligeså stolte af, siger Doris Westphal.

Der er i dag 15 medarbejdere hos Westphals Fabrikker, men står det til Doris Westphal, så stiger det antal meget snart.

- Vi skal have ansat flere kemi-ingeniører. Vi kan ikke følge med, men de er ikke nemme at finde, siger Doris Westphal.

Den fornemme erhvervspris, som Westphals Fabrikker netop har fået. Foto: Jan Kronvold

Hun blev ansat i virksomheden, som hendes afdøde mand, Erling Westphal, grundlagde for 51 år siden, i 1975. Hun har derfor 45 års jubilæum i firmaet i år, hvor hun i øvrigt er fyldt 70 år.

- Jeg bliver ved, til jeg falder af pinden, siger Doris Westphal med et stort smil.

Annonce

Medejer i 2012

Hun har dog sørget for en arvtager til firmaet i Bøvl. Det er det danske firma Tromborg, som købte sig ind i Westphals Fabrikker i 2012.

Erhvervsprisen "Succesvirksomhed 2020"

Det er Spar Nord og BDO, der står bag erhvervsprisen "Succesvirksomhed 2020", som Westphals Fabrikker i Bøvl netop har modtaget.

Erhvervsprisen skal anderkende de danske virksomheder med 10-999 ansatte. De virksomheder, som ikke helt får den opmærksomhed de fortjener til trods for, at netop de sikrer fremgang i den lokale og nationale økonomi.

Succesvirksomhederne skal opfylde en række kriterier for at kunne komme i betragtning til prisen. Udvælgelsen baserer sig på antal af ansatte og tre centrale nøgletal: Vækst i deres resultater før skat de seneste 5 år, soliditetsgrad over 15 procent i seneste regnskabsår, vækst i soliditeten over de seneste fem år og evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag.

- Firmaet fandt selv frem til os i 2003, da det blev startet. Det udviklede sig over årene og er det jeg kalder et fornuft-ægteskab. Jeg har aftalt med dem, at jeg kan gå på deltid, hvis jeg ønsker det, fortæller Doris Westphal.

Direktøren står for økonomien, men hendes hovedområde er stadig laboratoriet, hvor hun er med til at udvikle nye cremer, shampoo eller andre ting inden for hud og hårpleje.

- Det er det, jeg brænder for, siger Doris Westphal.


Vi vækster enormt meget. I det første halvår havde vi en fremgang på 40 procent i forhold til året før. Når der er lavkonjunkturer, gør navnlig kvinder mere ud af sig selv

Direktør Doris Westphal, Westphals Fabrikker
Annonce
Billund For abonnenter

Se Grindsted fra drone: Fra oven ligner pladsen en femtakket stjerne

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Desperate beboere lever i frygt, lyshelvede og støj: Nu har de fået nok af gigantiske vindmølletransporter

Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Haderslev

Efter 12 domme er det ud af landet: Vred serbisk far truede to lærere og tre børn

Sønderborg

Ny trend afvises i Sønderborg: Kommunen siger nej til tiny houses

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Esbjerg For abonnenter

Beboere råber stop: Når mølletransporterne ruller forbi slår huset revner og tv-signal og internet forsvinder

Tønder For abonnenter

Mere end hver tyvende borger i Tønder Kommune er dårlig betaler viser ny analyse

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Annonce