Annonce
Esbjerg

Troede du, at planerne for et spritnyt transportcenter ved Korskro var skrinlagt? I år skal første spadestik tages, siger manden bag

De to matrikler mellem motorvejen og Grimstrupvej skal i fremtiden rumme Korskroen Route 66, hvis alt går efter planen. Projektudvikler Jan Lyskjær håber på første spadestik i år. Kort: Googlemaps.
Manden bag det nye transportcenter Route 66 ved Korskro, Jan Lyskjær, er i fuld gang med at realisere planerne lige øst for Tingvejen. Foreløbig er der indgået en betinget aftale med fastfood-kæder samt benzinstation og operatører inden for el-ladere til både personbiler og trucks. I år ventes det nye plangrundlag for området at kunne vedtages, og derefter skal der tages første spadestik.

Esbjerg: Det er snart tre år siden, JydskeVestkysten første gang kunne fortælle, at projektudvikler Jan Lyskjær fra udviklingsselskabet JL4-Development, gik med planer om at etablere et stort transportcenter på 15 hektar jord øst for Tingvejen med restauranter, benzinstation, logistikselskaber samt overnatnings- og badefaciliteter.

I godt et år har der været stilhed om projektet i offentligheden, men nu er målet endelig i sigte.

Manden bag udviklingen af området ved Korskro melder således nu ud, at 2022 bliver året, hvor der kommer til at ske noget. Jan Lyskjær forventer, at der i år kan tages første spadestik på Korskroen Route 66, som transportcentret allerede er døbt.

Annonce

- Der er indgået en betinget aftale med en aktør, som vil erhverve mellem 30.000 og 40.000 kvadratmeter til en servicedel, der kommer til at indeholde forskellige former for fastfood-kæder samt anlæg for benzin, diesel og el-ladere til såvel personbiler samt trucks. Det efterlader mellem 108.000 og 118.000 kvadratmeter til logistik-delen, og her står vi også med positive kontakter, siger Jan Lyskjær, der ikke vil nærmere ind på, hvem der er interesseret.

Projektudvikler Jan Lyskjær, indehaver af udviklingsselskabet JL4-Development. Privatfoto

Han fortæller dog, at der er tale om en af de store inden for logistik branchen, som har vist interesse for en del af arealet, mens andre arbejder med og overvejer rest-arealet.

- Som nabo til Esbjerg Lufthavn, som kan tage store fragtfly, er det oplagt at placere lagerfaciliteter til eksempelvis internet-udbydere, og her er der også følere ude, fortæller Jan Lyskjær.

Politisk bifald

Forud er gået mange måneder, hvor en række forudsætninger har skullet falde på plads - blandt andet har Region Syddanmark formelt skulle opgive arealet, der egentlig var udlagt som indvindingsområde for råstoffer såsom sand, grus, sten, granit og kalk i Regionplan 2016.

Det er sket, oplyser Jan Lyskjær, og lige nu arbejder Esbjerg Kommune med et nyt plangrundlag for området. Plan & Miljøudvalget besluttede allerede i den nys overståede byrådsperiode, at arbejdet med kommune-planændring og lokal-planændring skulle sættes i gang, så der bør ikke være politiske forhindringer for et nyt transportcenter, som både borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og hele det tidligere Plan & Miljøudvalg har set positivt på.

- Der er arbejdet med sagen siden 2018, og dialogen med kommunen har været positiv, men først har området jo skullet udtages af råstofplanen - noget, som regionen er myndighed på.
Det arbejde er heldigvis overstået og nu arbejdes der med lokalplan, og alt det, der skal til af diverse undersøgelser, har været pågående henover hele perioden. Jeg håber og forventer, at plangrundlaget kan vedtages først i efteråret, så vi kan tage første spadestik i indeværende år, siger Jan Lyskjær.

Annonce

Nyt lyskryds

Det er Rambøll, der er hyret ind som rådgiver på projektet, og med tre års forudgående arbejde på projektet kan det ikke være småpenge, der er gået til rådgivningsarbejde. Jan Lyskjær vil ikke ud med, hvad han foreløbig har investeret i at gøre Route 66 til virkelighed, men han erkender, at der er tale om "betragtelige beløb".

- Det er selvfølgelig en omkostning, jeg håber, kommer ind igen - og gerne lidt til - når projektet er udviklet og solgt, konstaterer han.

Jorden til det nye transportcenter - 150.000 kvadratmeter - er på et tidligt tidspunkt sikret via betingede købsaftaler med to lodsejere langs Grimstrupvej. Der skal også indgås aftale om en såkaldt udbygningsaftale med kommunen omkring anlæggelse af vejføring - herunder et lyskryds ved Tingvejen/Grimstrupvej, som bliver en del af det samlede projekt.

Kort om Jan Lyskjær

Projektudvikler Jan Lyskjær ejer udviklingsselskabet JL4-Development Aps og er bosat i Kerteminde. Han er tidligere udviklingschef i Netto og har som projektudvikler været med til at åbne mellem 140 og 150 dagligvarebutikker i hele Danmark.

Lige nu opererer han to steder i det rent vestjyske, idet  han foruden planerne med Korskroen Route 66 har gang i et projekt, som omfatter Vestre Landevj 82 i Varde.

Her har Jan Lyskjær oprindeligt forsøgt at få en dagligvarebutik placeret ved at udvide det aflastningsområde, som der arbejdes med på nabogrunden, hvor der i dag ligger en Rema1000 og en benzinstation, men det har Varde Kommune ikke ønsket. Derfor har Jan Lyskjær sadlet om, og i stedet arbejder han med at placere en fastfood restaurant samt et benzinanlæg på grunden.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Borgmesteren er nu døbt 'Danmarks mest begejstrede vestjyde': Oprustning af Esbjerg som Nato-havn vil skabe masser af afledte effekter til byen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Sidste år blev en lille dreng dræbt af sin mor og torsdag blev en 22-årig kvinde dræbt på Violvej: En nabo overvejer at flytte væk, men en anden nyder området

Varde For abonnenter

Denne gang har Alex fundet lykken i Afrika: I weekenden regner han med at spørge sin nye svigermor, hvad det skal koste at blive forlovet med Moryn

Esbjerg

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Varde For abonnenter

Den omvendte verden: Handelsstandsforeningen er svært utilfreds med beslutning om en cykelsti i turistby

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Aabenraa For abonnenter

90-årig var utryg ved sygeplejerske længe inden overgreb: Nu stiller familien skarp kritik mod kommunen

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Esbjerg For abonnenter

S-spids har fået øgenavnet 'Jakob Afbud': Nu er der også oprør i baglandet, og han er truet på sit politiske liv

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Haderslev

Karma ramte to unge tyveknægte: Blev taget på fersk gerning og endte selv med at blive bestjålet

Kolding For abonnenter

Claus' liv slog en kolbøtte, da hans romkugler blev nummer et: - Plejer er et fyord hos os, for det bremser vejen til succes

EfB

Værste sæson i mands minde skal rundes af på en ordentlig måde: EfB-træner vil vinde de to sidste kampe

Annonce