Annonce
Esbjerg

Tunnel-vold er politianmeldt og elever har fået udgangsforbud

- I mine ti år som formand har jeg aldrig prøvet noget lignende, siger skolebestyrelsesformand for Bohrskolen, Mark West. - Og man kan selvfølgelig diskutere, om vi skulle have gjort noget allerede i fredags, men jeg synes, vi er kommet ret hurtigt ud af røret, og der er virkelig blevet handlet på episoden, siger han. Selv vil han også gå nogle ture i tunnellen og tale med forbipasserende de næste dage. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Allerede for fem uger siden oplevede Vitaskolen så store problemer med tunnellen ved skolen, at nærpoliti, SSP og forældre blev kontaktet. Fredag var den gal igen, da en dreng blev overfaldet og sparket i tunnellen, og nu er politiet sat på sagen.
Annonce

ESBJERG: Politiet går nu ind i sagen om en voldsepisode, der fandt sted i tunnellen ved Vitaskolen Bohr fredag middag, hvor en dreng blev overfaldet og sparket, samtidig med at en flok unge stod og betragtede og filmede episoden.

Både offeret og den eller de elever, der overfaldt ham, er fra Vitaskolen Bohr, og skoleleder Ole Lerke har nu valgt at anmelde episoden til politiet. Samtidig har eleverne på skolens ældste klassetrin fået forbud mod at forlade skolen i frikvarterne.

- Episoden er jo sket i skoletiden, og efter et møde med nærpolitiet har jeg besluttet at politianmelde den. Vi har brug for at finde ud af, hvad der er sket, og er der tale om vold, må der jo være et retsligt efterspil. Poltiet er i gang med at efterforske sagen, siger Ole Lerke.

Derudover har skolens pædagogiske leder mandag været rundt i samtlige af skolens 8. og 9. klasser og forklaret dem, at de fra nu og ind til videre frem til jul ikke længere må forlade skolen i frikvartererne, som de plejer.

- Jeg er normalt ikke tilhænger af kollektiv afstraffelse, men vi er nødt til at vise, at vi mener det her, og få skabt helt ro omkring den tunnel for en stund. Så må vi se, om vi er klar til at lade eleverne gå uden for skolen igen efter jul. Samtidig kommer der dagligt opsyn i tunnellen, og jeg har skrevet rundt til forældrene og opfordret dem til at tage en snak med deres børn om det her, siger Ole Lerke.

Vidne så overfaldet

Det var en forbipasserende, Mette Jacobsen, der opdagede og greb ind, da en dreng blev overfaldet og sparket i hovedet og maven i tunnellen ved Vitaskolen fredag middag.

Mette Jacobsen kom gående med sin barnevogn, som hun stillede fra sig, da hun så voldsepisoden, hvorefter hun gik hen til de unge og råbte, at de skulle stoppe.

Siden tog hun på skolen og fortalte, hvad hun havde oplevet, ligesom hun skrev om episoden på Facebook. Hun er både rystet over selve volden og over de unge, der bare så passivt til og for nogles vedkommende filmede episoden.

Annonce

Fyrværkeri og råb i tunnellen

Det er kun få uger siden, der sidst var problemer med tunnellen i en grad, så der blev sendt en besked hjem til forældrene. Dengang drejede det sig blandt andet om, at der var blevet kastet med fyrværkeri og råbt ad andre i tunellen, hvilket skabte utryghed.

- Allerede dengang indgik vi et samarbejde med nærpolitiet og SSP om at få problemerne stoppet. De begyndte at komme i tunnellen, og det bar frugt. Der har været ro på i nogle uger, men nu kom der så det slagsmål i fredags, og så må vi sætte ind igen, siger Ole Lerke.

Mandag morgen var der møde mellem skole, nærpolitiet og SSP Forebyggelse og Vejledning om sagen, og konstitueret SSP-leder i Esbjerg, Pia Tønnes, bekræfter, at SSP vil begynde at slå vejen forbi tunnellen oftere efter slagsmålet.

- Jeg havde egentlig indtryk af, at der var kommet ro på omkring tunnellen. Men nu tyder det på, at vi skal have en fornyet indsats derude. Der er den konkrete grimme sag, og så er der også de gange, hvor der bare virker utrygt at passere. Hvis 10 unge i hættebluser står tæt sammen, kan det virke ubehageligt, om de så stod og aede hinanden på kinden. Står et par af dem ligefrem og ryger, og står de forresten nede i en tunnel, er det jo endnu værre, siger Pia Tønnes.

Annonce

Filmede frem for at hjælpe

Skolechef Bo Meldgaard hæfter sig ved, at der ud over slagsmålet var en gruppe unge, som stod og så til og ligefrem filmede episoden frem for at løbe efter hjælp.

- Her skal vi have talt med eleverne om, at når man oplever sådan noget, har man faktisk handlepligt. Det giver da anledning til refleksion, at det ikke er sket her, siger Bo Meldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

De gule veste på Debelvej

Annonce